StoryEditor
Svijetvodič za preživljavanje

Michael Moore napisao upute Amerikancima za 'jutro poslije': Zavrnite rukave ljudi, tu su fašisti od kojih se moramo obraniti

Piše PSD
10. studenog 2016. - 09:52
moore00

Kontroverzni filmaš i politički aktivist, slavni Michael Moore, pripremio je listu uputa za Amerikance u kojima nabraja što im je činiti jutro poslije pobjede Donalda Trumpa na izborima.

'Zavrnite rukave ljudi, tu su fašisti od kojih se moramo obraniti', poručuje Moore, a ovo je njegova lista za 'jutro poslije':

1. Preuzmite Demokratsku stranku i vratite je ljudima. Gadno su nas iznevjerili.

2. Dajte otkaz svim statističarima, izrađivačima anketa i svim ostalima u medijima koji su odbijali slušati što se stvarno događa, a koji će vam sada govoriti da moramo "zaliječiti podjele".

3. Svaki demokratski člani Kongresa koji se jutros nije probudio spreman za borbu, otpor i opstrukcije na putu republikancima, rade protiv onoga za što je predsjednik Obame radio svaki dan svaki dan punih osam godina te mora pronaći načina za zaustavljanje ludila i zloće .

4. Svi morate prestati govoriti kako ste "šokirani", to znači da ste živjeli u balonu. i niste obraćali pažnju na svoje sunarodnjake i njihov očaj. Godinama su zanemarivane obje strane, a bijes i potreba za osvetom protiv sustava samo su rasli. Zato i se svidjela ideja o TV zvijezdi čiji je plan bio uništiti obje strane i reći im svima 'Otpušten si!'.

Trumpova pobjeda nije iznenađenje. On nikada nije bio šala, a tretirate li ga na taj način, to će ga samo ojačati. 

4. Ne zaboravite: Za Clinton je glasala većina Amerikanaca i točka. Ako mislite da stye se probudili u sj.....j zemlji - biste, većina vaših sugrađana više voli Hillry Clinton nego Donalda Trumpa, a on je pobijedio zbog izbornog sustava iz 18. stoljeća, poručio je Michael Moore Amerikancima.

Izdvojeno

05. kolovoz 2020 07:30