StoryEditor

Meksiko: 14 mrtvih u napadu povezanom s trgovinom drogom

Piše PSD.
1. veljače 2010. - 09:22

Naoružana skupina povezana s trgovinom drogom u nedjelju je upala na školsku zabavu u meksičkom gradu Ciudad Juarezu i ubila četrnaestoro tinejdžera u najnovijem pokolju u tom gradu, jednom od najopasnijih na svijetu.

Naoružani napadači izašli su iz terenskih vozila i zapucali na učenike koji su rano u nedjelju bili na proslavi rođendana u Ciudad Juarezu, gradu na granici Meksika i SAD-a.

Tijela su ležala na ulici u krvi uz parkirane automobile, dok su zidovi u unutrašnjosti kuće u kojoj se održavala zabava umrljani krvlju i oštećeni od pucnjave.

Napad bi mogao biti povezan s obračunima narkokartela, rekla je nadležna državna odvjetnica Patricia Gonzalez.

- Istraga se kreće u dva smjera a jedan od njih vodi do trgovine drogama -kazala je Gonzalez novinarima.

U napadu je ubijeno 14 osoba, među kojima je 11 maloljetnika a ozlijeđeno je 14 osoba, dvoje teško. Sve žrtve bile su u dobi između 15 i 20 godina, izvijestili su vojni službenici.

Petnaestak napadača blokiralo je pristupne ulice nakon čega su počeli pucati ispred i po unutrašnjosti kuće, rekao je glasnogovornik vojske Enrique Torres.

Ciudad Juarez je najkrvavije poprište obračuna u meksičkom trogodišnjem ratu narkokartela koji se bore za prevlast nad tržištem drogama i nadzor nad krijumčarskim rutama u SAD.

Nasilje nije prestalo rasti čak ni nakon što su federalna policija i vojska izašli na ulice. Oko 2650 ljudi ubijeno je prošle godine u Ciudad Juarezu u obračunima narkokartela, dok su takva ubojstva na početku ove godine u porastu. U Meksiku je od 2006. u valu nasilja ubijeno više od 17 tisuća osoba.

Meksiko je glavna tranzitna zemlja za krijumčarenje kokaina iz Južne Amerike u SAD i jedan od najvećih proizvođača marihuane i heroina.

(H)

item - id = 86855
related id = 0 -> 1013878
related id = 1 -> 1001847
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. listopad 2021 17:19