StoryEditorOCM
SvijetMajka bez kontrole

Maloljetnik divljao maminim BMW-om i ubio suvozača (18): Nije mu bio prvi put, vidi se na snimkama

Piše Vijesti SD
31. kolovoza 2024. - 18:10
Kiernan Tague i fotografija s mjesta nesreće koju je objavila policija Facebook/Kiernan Tague/Grosse Pointe Farms Police

Kiernan Tague (16), optužen je za ubojstvo drugog stupnja jer je divljanjem na cesti prouzročio prometnu nesreću u kojoj je poginuo njegov prijatelj, prenosi Daily Mail.

Nesreća se dogodila prošlog studenog u Detroitu, kada je Tague vozio 169 kilometara na sat, brzinom četiri puta većom od dopuštene, izgubio kontrolu nad majčinim BMW-om i udario u stup i drvo, piše jutarnji.hr.

Tague je preživio, ali preminuo je njegov suvozač Flynn MacKrell (18), plivač na Sveučilištu Dayton. Sada je lokalna policija objavila kompilaciju videa na kojima Tague snima kako dostiže brzine do 225 kilometara na sat, samo nekoliko dana prije kobne nesreće.

Navode da je u nekoliko navrata vozio neoprezno i prekoračio ograničenje brzine. Roditelji poginulog tinejdžera vjeruju da je smrt njihovog sina mogla biti spriječena, da je Tagueova majka, Elizabeth Puleo-Tague, zabranila vožnju njenog BMW X3 M automobila.

Tvrde da je bila svjesna kako ima naviku prebrze vožnje, jer ga je pratila pomoću aplikacije Life360 i nekoliko puta ga preko poruka upozoravala.

- Nije mario za sigurnost suputnika, niti pješaka, a njegova majka je to znala. Svaka razumna osoba bi nešto učinila, uzela mu ključeve, ali ona nije i naš sin je sada mrtav - rekao je Thad Mackrell u emisiji Good Morning America, kako prenosi britanski tabloid.

Obitelj želi da i njegova majka bude odgovorna za nesreću, referirajući se na slučaj pucnjave u Oxfordu, gdje su roditelji bili osuđeni za ubojstvo iz nehaja jer su sinu dali pištolj, kojim je kasnije ubio četvero ljudi.

- Svaki da se budimo u šoku i nevjerici da našeg voljenog Flynna više nema - rekla je njegova majka, piše Daily Mail.

Policija istražuje poruke Elizabeth Puleo-Tague u kojima ga je upozoravala zbog brze vožnje. U jednoj od njih, poslanoj dva mjeseca prije nesreće, napisala mu je: “Uspori, odmah! Imam tvoje snimke kako voziš 198 kilometara na sat, to me plaši..”.

Unatoč tome, kupila je novi snažniji BMW par tjedana kasnije i nastavila mu dopuštati da ga vozi, iako su imali i Subaru Forrester iz 2015. godine, za koji roditelji poginulog tinejdžera vjeruju da bi bio prikladniji.

Tague je osim povijesti brze vožnje, imao zabilježeno i nekoliko napada na svoju majku. Prema policijskim izvješćima, u jednom navratu je počeo udarati majku i ugrizao ju za ruku u automobilu. U studenom prošle godine, razbio je stol u kući jer mu nije htjela dati jedan od automobila.

- Bilo je nekoliko razgovora o tome kako je koristio majčinu kreditnu karticu i izlazio iz kuće bez dopuštenja, uz opsežne razgovore o navikama u vožnji. Poruke između njih dvoje sugeriraju da majka nije imala nimalo kontrole nad njim - dodali su istražitelji, kako prenosi britanski tabloid, piše jutarnji.hr.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
11. rujan 2024 01:04