StoryEditorOCM
Svijet‘Mašu repom...‘

Lukašenko poslao ozbiljnu poruku Srbiji: ‘Moraju shvatiti što žele; govore jedno, a rade nešto sasvim drugo‘

Piše Vijesti SD
20. studenog 2023. - 21:58

Predsjednik Bjelorusije Aleksandar Lukašenko pozvao je danas Srbiju da odluči kakav odnos želi imati s njegovom zemljom.

Na sastanku s novim veleposlanicima Bjelorusije u nekoliko zemalja, uključujući Srbiju, Lukašenko je rekao da treba vidjeti koju politiku Srbija vodi i želi voditi prema Bjelorusiji, donosi ruska agencija RIA Novosti, a prenosi N1.

“Ako žele (suradnju), onda mora biti rezultata na području trgovine i ekonomije. Ako žele mahati repom, grubo govoreći, i podržavati europske i američke sankcije protiv Bjelorusije, to je njihova stvar, neka ih podrže ako su zaboravili dobro s naše strane”, kazao je Lukašenko.

Lukašenko, koji je danas imenovao nove veleposlanike u Srbiji, Kini i još nekoliko država Afrike i Azije, naveo je da će Bjelorusija, ako Zapad i Amerika ne žele surađivati s njom, “čuvati svoja veleposlanstva tamo gde je to nužno” i da će prebaciti glavne diplomate u one zemlje koje žele suradnju s Minskom.

“Surađujemo s mnogim zemljama. Trebamo ojačati te odnose, to se odnosi i na Srbiju, ali treba shvatiti što ona želi. Govoriti jedno, a raditi potpuno suprotno, takva politika nikome ne treba”, dodao je Lukašenko.

Srbija se prošle godine pridružila sankcijama koje je Europska unija uvela Bjelorusiji, ali se u kolovozu ove godine nije uskladila s odlukom Europske unije o proširivanju sankcija Minsku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. studeni 2023 22:00