StoryEditorOCM
SvijetPRAVILO 2G

Lockdown za necijepljene: oni koji se odbijaju cijepiti u Austriji mogu jedino u park ili trgovinu, sve im je ostalo zabranjeno, a razmišlja se i o strožim mjerama za tu skupinu

Piše PSD
10. studenog 2021. - 13:28

Ekipa RTL-a je posjetila austrijski Graz i provjerila, iz prve ruke, kako se Austrijanci navikavaju na strože mjere, budući da je od jučer u cijeloj zemlji na snazi 2G pravilo. To znači da u kafiće, restorane, frizerske salone, teretane mogu samo cijepljeni ili oni koji su preboljeli, uz COVID potvrdu. 

Novinar RTL-a Goran Latković razgovarao je s Marijom Grabovac, koja živi i radi u Grazu, i komentirala je nove mjere.

Marija, s kojom je razgovarala ekipa RTL-a, kaže da je cijepljena, ali sa svojim se necijepljenim prijateljima malo gdje može družiti.

- Možemo šetati ulicom, možemo otići u park, možemo se družiti doma, ali sve ostalo je nemoguće - rekla je Marija.

Ona u klubove može, ali nekim njezini prijateljima su oni trenutno izvan dometa pa im se teško dogovoriti oko izlazaka.

- Za necijepljene nema kafića, koncerata, restorana, kulturnih događanja. Sve to otpada, čak i za posao se treba testirati svaka dva dana. Jedino mogu u trgovinu - rekla je Marija za RTL.

Austrijska vlada je najavila mogući lockdown za necijepljene, a RTL-ova sugovornica smatra da je to moguće.

Između Hrvatske i Austrije, govori Marija, ima velikih razlika. U Hrvatskoj se čini da mjere ne postoje, primjećuje Marija, budući da ljudi ne drže distancu, uredno se rukuju, a nitko ne kontrolira nošenje maski.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. rujan 2023 10:19