StoryEditor
Svijet'Narodu je dosta'

Legendarni beogradski sportski novinar jedan je od najglasnijih kritičara aktualne vlasti u Srbiji: Ovo je početak kraja Aleksandra Vučića! To su najgori od najgorih, kupci lažnih diploma, čak i ubojice...

18. ožujka 2019. - 18:07
Milojko Pantić: Mislim da ćemo ga svrgnuti prije ljeta

Ovo je početak kraja Aleksandra Vučića. Apsolutno! - kaže Milojko Pantić, poznati beogradski sportski novinar i posljednjih godina jedan od najglasnijih kritičara aktualne vlasti u Srbiji.

– Narodu je dosta. Vučić i njegovi zarobili su sve institucije, ukinuli parlament... On sada o našem trošku vodi kampanju, i to tako da obilazi okruge po Srbiji sa stotinu autobusa. U njima su uvijek ista lica, svi članovi njegova SNS-a, za što dobivaju novac. Hoće nas uvjeriti da živimo u raju, da su plaće veće nego ikada... O medijima pod njegovom kontrolom da ne govorim – dodaje Pantić.

On je prilično kritičan i prema oporbi okupljenoj oko Saveza za Srbiju.

– Onaj upad u RTS u subotu navečer uopće nije bio planiran. Do njega je došlo spontano jer oporba ovdje uopće nema plan. I prosvjedi u 90 gradova diljem Srbije krenuli su spontano. Oporba se nakon što su trajali već dobrih mjesec dana tada počela žaliti zašto im se ne dopusti govoriti. Glumac Branislav Trifunović im je prenio da mogu samo ako odgovore na dva pitanja – što će raditi kada padne Vučić i kako ih se same može smijeniti? Nisu dali prave odgovore, već da će za šest do devet mjeseci demokratizirati medije i stvoriti uvjete za početne izbore, pa je postalo jasno da ni oni ne žele mijenjati Milošević sustav i da im je cilj samo vlast. Da nije tako, rekli bi da odmah treba zabraniti Vučićev SNS, Šešeljev SRS, Miloševićev SPS, Srbiju arkanovca Palme ... – pojašnjava naš sugovornik.

Na pitanje kako će se dalje odvijati događanja u Srbiji, Pantić odgovara:

– Vučić mora otići, a zajedno s njim svi oni koje je doveo. To su najgori od najgorih: kupci lažnih diploma, čak i ubojice, jer je za predsjednika nečeg što se zove Nogometni savez Kosova i Metohije postavio Milana Radoičića, čovjeka za kojeg kosovski ministar pravosuđa javno kaže da je odradio ubojstvo Olivera Ivanovića. Jasno, Vučić je nalogodavac svega toga.

On će otići ovako ili onako, ali nama je glavno pitanje što nakon njega. Ne padne li do ljeta, onda nam je najbolje kao migrantima spakirati ono malo stvari i otići odavde! Ipak mislim da ćemo ga prije uspjeti svrgnuti.

Izdvojeno

12. srpanj 2020 12:36