StoryEditorOCM
Svijetsastanak u sočiju

Kremlj: Putin i Erdogan dogovorili jačanje ekonomske i energetske suradnje; Evo o čemu su još razgovarali

Piše Hina
5. kolovoza 2022. - 21:46
This handout picture taken and released by Turkish Presidential Press Service on August 5, 2022 shows Russia's President Vladimir Putin (R) shaking hands with Turkish President Recep Tayyip Erdogan (L) in Sochi. (Photo by Murat KULA/TURKISH PRESIDENTIAL PRESS SERVICE/AFP)/RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT ”AFP PHOTO/TURKISH PRESIDENTIAL PRESS SERVICE” - NO MARKETING NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTSMurat Kula/Afp

Ruski predsjednik Vladimir Putin i njegov turski kolega Recep Tayyip Erdogan dogovorili su se u petak na sastanku u Sočiju da će ojačati gospodarsku i energetsku suradnju, priopćio je Kremlj.

Tijekom četverosatnog sastanka dvojica čelnika dogovorila su se da će "ojačati trgovinsku razmjenu" između dviju zemalja i "postupati u smjeru zajedničkih očekivanja u području gospodarstva i energetike", navodi se u priopćenju.

Riječ je u prvom redu o prometnom sektoru, poljoprivredi, financijama i građevinarstvu, kao i o sektoru turizma.

S političke strane, oni su naglasili "ključnu važnost iskrenih, otvorenih odnosa punih povjerenja između Rusije i Turske kako bi se osigurala regionalna i međunarodna stabilnost", naglašava se u priopćenju.

Na početku susreta u Sočiju, Putin je ...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 04:08