StoryEditor
SvijetTAJANSTVENA SMRT

Kraj velike potrage: policija našla mrtva tijela dvojice tinejdžera koji su ubili mladi par koji se zaljubio u Hrvatskoj

Piše JL
7. kolovoza 2019. - 23:34

Dvojica kanadskih tinejdžera, za kojima je tamošnja policija tragala nekoliko tjedana nakon što su ih optužili za ubojstvo američko-australskog para koji se upoznao u Hrvatskoj, pronađeni su mrtvi, prenosi Jutarnji list.

Policija u Kanadi potvrdila je u srijedu poslijepodne po lokalnom vremenu da su beživotna tijela Bryera Schmegelskog (18) i Kama McLeoda (19) pronašli uz korito rijeke Nelson u provinciji Manitoba. Ta vijest stiže nakon informacija od prije nekoliko dana prema kojima su uz spomenutu rijeku pronađeni predmeti koji su se dovodili u vezu s mladim bjeguncima. Leševi su otkriveni samo nekoliko kilometara od zapaljenog vozila koje su koristili.

Podsjetimo, Schmegelsky i McLeod su brutalno likvidirali Australku Chynnu Deese (24) i njezina partnera, američkog državljanina Lucasa Fowlera (23), koji su obilazili svijet nakon što su ljubavnu priču započeli negdje na jadranskoj obali. Njihovo putovanje prekinuto je u divljini Kanade. Ubijeni su iz vatrenog oružja. Tijela mladog para pronađena su pored zaustavljenog plavog Chevrolet kombija iz 1986. kako leže uz autocestu Alaska Highway, južno od Liard Hot Springsa, turističke atrakcije s prirodnim termalnim izvorima u kanadskoj Britanskoj Kolumbiji. Kamera na benzinskoj pumpi u subotu 13. srpnja snimila ih je kako se grle i ljube. Dva dana kasnije bili su mrtvi.

Pet dana kasnije, u petak 19. srpnja, pronađeno je i tijelo Kanađanina Leonarda Dycka (64) skoro 500 kilometara dalje od prvog mjesta zločina. Policija je prvo mladi par vodila kao nestale, a onda je 23. srpnja objavila da su za njihovu smrt osumnjičeni Kam McLeod i Bryer Schmegelsky, obojica s Vancouver Islanda, otoka koji pripada kanadskoj Britanskoj Kolumbiji. Sumnja se da su oni ubili i 64-godišnjeg Dycka, profesora botanike na Sveučilištu Britanska Kolumbija. U blizini njegovog tijela pronađen je zapaljeni kamper, kojeg su, smatra policija, koristili odbjegli mladići.

U nekoliko tjedana potraga za mladićima razvukla se na područje dugo 3000 kilometara, od Britanske Kolumbije gdje su pronađena tijela ubijenih do Manitobe na sjeveru, gdje su se ovih dana pojavili tragovi nestalog para tinejdžera. Potraga je okončana pronalaskom njihovih mrtvih tijela.

Zasad nije poznato na koji način su okončali živote, a motivi koji su ih nagnali na tri mučka ubojstva možda nikada neće biti razjašnjeni, piše Jutarnji list.

#KANADA#UBOJICE#KRAJ POTRAGE

Izdvojeno