StoryEditor
Svijeteuropska pučka stranka suspendirala je dSS iz članstva

Koštunici je Europa kriva za sve

Piše PSD.
14. ožujka 2008. - 18:35

Bespomoćno širi ruke - Vojislav Koštunica
Europska pučka stranka (EPP) odlučila je, kako javlja AFP, suspendirati pridruženo članstvo u svojim redovima Demokratske stranke Srbije (DSS) premijera Vojislava Koštunice zbog, promjene stava prema EU i eurupskim integracijama Srbije.

Radi se o najvećem stranačkom bloku u Europskom parlamentu koji okuplja stranke desnog centra, među kojima su i dvije vladajuće stranke u najvećim zemljama EU – njemački demokršćani Angele Merkel i stranka francuskog predsjednika Nicholasa Sarkozyja.

Koštunica i drugi članovi DSS za vrijeme dok  je članstvo te stranke u prekidu, neće moći sudjelovati na sastancima europskih pučana. Francuski pučki eurozastupnik Alaine Lamassoure nije precizirao do kada će suspenzija trajati, ali je dodao: „Vidjet ćemo što će biti nakon izbora“.

Odluka o suspenziji donesena je na prijedlog predstavnice njemačkih demokršćana Doris Pack koja je istakla kako razlog nisu stavovi DSS-a o Kosovu.

 “Gospodin Koštunica se posljednjih mjeseci ne ponaša kao netko tko je član naše obitelji. Protivi se svakom europskom pristupu i stalno krivi EU za sve. Čak  nije zainteresiran ni za pravu integraciju sa EU, dok se istovremeno zalaže za jače veze s Rusijom“.

M. L.

Izdvojeno

11. kolovoz 2020 14:08