StoryEditor
Svijetprezimiti u new yorku

Kei Komuro, suprug japanske princeze Mako, pao na pravosudnom ispitu. Kako će par preživjeti do veljače, hoće li princeza morati raditi?

Piše PSD
3. studenog 2021. - 17:14
Kei Komuro, možda su ga medijski napisi o odnosu s princezom i financijskom skandalu njegove majke omeli u učenjuAFP

Novi muž japanske princeze Mako nije prošao na njujorškom pravosudnom ispitu, što je dovelo u pitanje planove para da žive od njegove odvjetničke plaće nakon što su napustili carsku obitelj i preselili se u Sjedinjene Države, piše The Telegraph, a prenosi Jutarnji list.

Bivša princeza se prošli tjedan udala za Keija Komura, svoju ljubav iz studentskih dana. Ceremonija je bila skromna i bez velike pompe.

Odlučili su napustiti zemlju nakon što su mediji bili preplavljeni zlobno intorniranim izvješćima o njihovu odnosu, a fokusirali su se na financijski skandal koji uključuje Komurovu majku, a koji je navodno otada razriješen.

image
Za princezu Mako završili su bezbrižni dani, nada joj je posao kustosice u jednom od poznatih njujorških muzeja
AFP

Žene u carskoj obitelji automatski gube svoj status kad se udaju za osobu koja nije plemenitog roda.

Njihovi snovi o životu u SAD-u doživjeli su komplikacije kad se Komurovo ime nije pojavilo na listi 6.000 uspješnih kandidata objavljenoj na web stranici njujorškog odbora koji određuje tko ima pravo obavljati odvjetničku službu. Komuro navodno nije prošao na ispitu.

Komuro je diplomirao na pravnom fakultetu Sveučilišta Fordham u svibnju i već ima poziciju pripravnika u odvjetničkoj tvrtki Lowenstein Sandler LLP u New Jerseyju.

Budući da je Komuro pao na pravosudnom ispitu, tek vjenčani par će se morati snaći s trostruko manjom plaćom.

image
Tek vjenčani par morat će se snaći s trostruko manjom plaćom
AFP

Komuro će vjerojatno opet pokušati u veljači, iako nema službene izjave iz odvjetničke tvrtke ili samog Komura.

Princeza Mako je odbila tradicionalnu isplatu u vrijednosti od oko 8 milijuna kuna koju se nudi ženama kao kompenzaciju kad se udaju za muškarca koji nije plemenitog roda i napuste carsku obitelj.

Čuju se glasine da će bivša princeza, koja je završila studij muzeologije na Sveučilištu Leicester, pokušati dobiti poziciju kustosice u jednom od poznatih njujorških muzeja, piše The Telegraph, a prenosi Jutarnji list.

item - id = 1140057
related id = 0 -> 1149082
related id = 1 -> 1143710
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. siječanj 2022 02:19