StoryEditorOCM
SvijetON I SUPRUGA

Kanadski premijer primio je prvu dozu kontroverzne AstraZenece: ‘Najbolje cjepivo je ono koje vam prvo ponude‘

Piše HINA
23. travnja 2021. - 22:25
(FILES) In this file photo taken on December 18, 2020 Canadian Prime Minister Justin Trudeau speaks during a Covid-19 briefing at the Rideau Cottage in Ottawa, Ontario. - President Joe Biden must show he is serious and committed about US re-engagement on climate change, Canadian Prime Minister Justin Trudeau said in an interview with AFP ahead of a virtual climate summit opening April 22, 2021. (Photo by Lars Hagberg/AFP)Lars Hagberg

Kanadski premijer Justin Trudeau primio je u petak prvu dozu cjepiva AstraZenece, koje izaziva rezerve zbog rijetkih, ali ozbiljnih slučajeva krvnih ugrušaka. Trudeau (49) je došao u jednu ljekarnu u Ottawi sa suprugom i pred kamerama primio cjepivo. 

- Jako sam sretan- rekao je zdravstvenoj djelatnici koja mu je dala cjepivo. 

- Ontario je pozvao ljude starije od 40 godina na cijepljenje AstraZenecom u ljekarnama. Sada je naš red- rekao je premijer nešto ranije na konferenciji za novinare. 

Njegova supruga Sophie Grégoire Trudeau je u ožujku 2020. bila pozitivna na covid-19, pa se i premijer morao izolirati u Ottawi.

- Olakšanje je znati da ova jednostavna gesta pomaže u zaštiti nas samih, ali i svih oko nas - rekao je Trudeau i pozvao sunarodnjake na cijepljenje.  

- Na...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 21:11