StoryEditorOCM
Svijetšto se dogodilo?

Kamere snimile stravičan trenutak autobusa koji se ruši u provaliju; ‘Vozač je napravio nešto čudno, nije imalo smisla‘

Piše Vijesti SD
4. listopada 2023. - 14:54

Pojavila se snimka strašne nesreće turističkog autobusa u Veneciji u kojoj je prilikom slijetanja s autoceste poginula najmanje 21 osoba, uključujući dvoje djece. Prema najnovijim informacijama talijanskih medija, preminula je i jedna osoba iz Hrvatske.

‘Automobili u koloni na nadvožnjaku. Između njih, autobus koji iznenada kreće. Pravi čudan pokret.

Kamere postavljene na cesti snimaju ga dok prolazi desnom stranom ceste i kreće se "pretjeranim manevrom", kažu oni koji su pogledali tu snimku. I na kraju pada točno s desne strane.

- Nesreća u Mestreu. Na snimci nadzornih kamera se vidi autobus neposredno prije pada s nadvožnjaka. Autobus je vrlo težak jer je električni. Vozilo dolazi, usporava, koči. Autobus je gotovo stao prije nego se srušio kroz zaštitnu ogradu - navodi Talijanski Il Messaggero u opisu snimke. 

@ilmessaggero.it Incidente di Mestre. Nel video diffuso dalla telecamere di sorveglianza si vede il pullman, un mezzo molto pesante perché elettrico, poco prima di cadere dal cavalcavia. Il mezzo arriva, rallenta, frena. È quasi fermo quando sfonda il guard rail.  ... [#IlMessaggero] #bus #incidente #autobus #mestre #venezia #notizia #giornalismo #telecamerasorveglianza ♬ Tension - Bruno Boe

Nepropisni manevar, isti je dojam opisao i svjedok koji je vozio automobil iza autobusa. Nešto čudno, što u tom trenutku nije imalo smisla napraviti, a nameće pretpostavku da je vozaču pozlilo ili je zaspao. Što je istina, još je prerano reći, ali mogla bi otkriti videokartica koja se nalazi u autobusu i koju su vatrogasci još u ponoć pokušavali izvući‘, navodi Corriere della Sera.

Iako se nagađalo o bolesti vozača, nije isključena ni mogućnost sudara s drugim vozilom, a treba provjeriti i stanje kolnika te putanju kojom se autobus kretao.

Vlasnik agencije rekao je za RAI kako se na snimkama nadzornih kamera vidi da je autobus vozio sporije od 50 kilometara na sat i netom prije nesreće kočio, prenosi HRT.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. travanj 2024 22:19