StoryEditorOCM
SvijetSRAMOTNO

Kako podlo: antivakseri među ‘žrtve‘ cijepljenja stavili i dijete koje se utopilo, iskoristili su strašnu tragediju. Isto su napravili i s još jednim mladićem...

Piše PSD
22. studenog 2022. - 20:06

U svijetu je do danas barem jednom dozom cijepljeno pet i pol milijardi ljudi, odnosno više od 70 posto populacije. Istovremeno, antivakserski prosvjednici su u desetke izabranih smrti odlučili uvrstiti i slučajeve koji nisu ili nisu nužno povezani s cijepljenjem, što baca sumnju na njihovu motivaciju. Pritom, protivnici cijepljenja koristili su i ranije kompilacije slučajeva koje su se uglavnom temeljile na smrtima koje nemaju veze s cijepljenjem, pa ni s Covidom, piše Faktograf.

"Globalni genocid je u toku. Pričamo vam to od samog početka. Za mnoge smo bili i ostali samo obični teoretičari zavjere. Za neke druge ne postojimo, jer glavu zabijaju u pijesak ne želeći i nemajući hrabrosti da se suoče sa činjenicama i realnošću koja ih okružuje. Ima i onih koji jedva čekaju da ih pozovu na četvrtu i petu dozu. Možda se baš oni nađu na ovim slikama?", stoji u statusu objavljenom uz video koji se šri Facebookom.

No, u više je slučajeva smrti osoba prikazanih na plakatima tijekom ovog prosvjeda, povezanost cijepljenja sa smrću odbačena. Primjeri su 15-godišnji Charlie Zink iz SAD-a. On se utopio nakon što se ljuljao na užetu i pao u jezero u mjestu Bedford. Drugi primjer je iznenada preminula 12-godišnja talijanska tenisačica Cloe Giani Giavazzi, čiji je teniski klub odbacio glasine kao lažne.

Nadalje, mladić iz Francuske Maxime Beltra (22) je prema riječima tužitelja iz Montpelliera Fabricea Belargenta preminuo od anafilaktičkog šoka zbog alergije na hranu. Perikarditis, o kojemu se raspravljalo na društvenim mrežama u kontekstu njegove smrti, isključen je kao uzrok.

Obitelj dvostruko cijepljenje preminule manekenke Valentine Boscardin (18) cjepivo nije povezivala s njenom smrću. Preminula je od posljedica infekcije koronavirusom. Bivša francuska boksačka prvakinja Julie Le Gaillard, čije se lice i ime također pojavljuju na plakatima,umrla je od koronavirusa u 31. godini. Promovirala je cijepljenje jer je bila imunokompromitirana, a bila je i dvostruko cijepljena.

Desetogodišnji Ulisses Trinidade Almeida Amorim, cijepljen je Sinovacom 27. siječnja, a preminuo je u Brazilu 6. veljače. Njegova majka najprije je na društvenim mrežama za njegovu smrt okrivila cjepivo, što se proširilo po Twitteru. No, zdravstvene vlasti odbacile su da je cjepivo uzrokovalo smrt djeteta.

Dječak je prema nalazima laboratorijskih testova preminuo od sepse, nakon što je obolio od celulitisa uzrokovanog stafilokokom, što je dječakova majka također opisala u svom statusu. Naime, nekoliko dana nakon cijepljenja na koži su mu se pojavile otekline i plikovi, ali na lijevoj ruci – vakcinu je primio u desno rame. Ovako teška infekcija stafilokokom, navode stručnjaci, mogla bi se dogoditi jedino u slučaju da mjesto uboda igle nije bilo pravilno sterilizirano, no to nije dokazano u slučaju dječaka. Prema liječnicima, desetogodišnjak je bolovao od upale dubokog sloja kože, odnosno celulitisa, te septičnog artritisa.

"Bakterija [Staphylococcus aureus] kompatibilna je i s celulitisom i sa septičkim artritisom i doista može dovesti do smrti ako se ne liječi pravilno. Ne samo pravilno, nego i promptno", izjavio je Paulo Daniel Jarovsky, pedijatar i specijalist za zarazne bolesti iz Santa Casa de São Paulo. Majka kasnije je obrisala status i zamolila za mir.

Uoči prijave, u Velikoj Britaniji su se pojavili napisi na društvenim mrežama o bebama cijepljenih majki koje su umrle od krvarenja, međutim Reuters nije uspio locirati te slučajeve.

Obitelji okrivljuju cijepljenje za smrt djece

Mlada Sofia Benharira preminula je u 17. godini, u rujnu 2021. od masivne plućne embolije, sedam dana nakon cijepljenja. Godinu dana kasnije, njena obitelj je prosvjedovala tražeći priznanje da se to dogodilo zbog Pfizerovog cjepiva.

Slično je i s Cheyenne Braun, 15-godišnjom Njemicom koja je preminula prije godinu dana, nekoliko dana nakon cijepljenja, a liječnici su utvrdili da je imala upalu srca. Majka djevojke sudjelovala je u demonstracijama i ove jeseni te se sukobila s javnim tužiteljem, koji je odlučio okončati istragu nakon što su odbačena dva moguća uzroka smrti njene kćeri. Istražili su sumnju na trombozu i da je djevojci cjepivo dano na pogrešan način. Problem sa srcem moglo je uzrokovati cjepivo, ali i upala pluća, naveli su liječnici. Lokalni mediji su tako prenijeli rezoniranje javnog tužitelja po ovom pitanju:

Čak i ako je za smrt djevojčice krivo cijepljenje protiv korone, neće se voditi nikakav postupak. "To je poznata – vrlo rijetka – nuspojava."

Budući da je ova nuspojava poznata, ni ovdje nitko ne može biti zakonski odgovoran.

Cijeli tekst pročitajte OVDJE.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. ožujak 2023 00:02