StoryEditorOCM
Svijetborba protiv okupatora

Kijevljanka Elena oborila ruski dron zimnicom: ‘Pušila sam na balkonu kada je doletio, zgrabila sam teglu s ukiseljenim rajčicama... Poslije sam ga još zgazila nogom‘

Piše PSD
8. ožujka 2022. - 10:19

Ukrajinski portal Liga.net piše o Kijevljanki Eleni koja je oborila jedan ruski dron. Sjedila je na svome balkonu i pušila kada se dron pojavio.

"Vidjela sam kako nešto polako lebdi. Isprva sam mislila da je to vrana, a onda sam čula zujanje", ispričala je Elena novinarima.

Nikada prije nije vidjela dron izbliza, ali je odmah znala o čemu se radi. Zgrabila je prvo što joj je došlo pod ruku. 

"Tegle s ukiseljenjenim rajčicama su bile na stolu pored mene. Uzela sam jednu od litre i bacila je svom snagom prema dronu i pogodila ga", kazala je Kijevljanka, prenosi Net.hr.

Dron je pao na tlo ispred kuće, a Elena i njezin suprug odmah su istrčali, nogama izgazili pogođeni dron i bacili ga u smeće. Na pitanje novinara je li možda snimila trenutak kada je teglom pogodila dron, žena je ogovorila: "Nije bilo vremena za slikanje."

Elena radi u maloj trgovini kućanskih potrepština. Vlasnici trgovine napustili su grad, ali ona je ostala i svakodnevno ide na posao. Kaže da unatoč napadima, ljudima trebaju prašak za pranje rublja, sapun ili toaletni papir.

"Prodavat ću dok imam zaliha. Većinu robe već sam prodala, a da sam ja vlasnica trgovine, sve bih podijelila ljudima", rekla je i poručila da će nakon rata Ukrajinci obnoviti svoje gradove.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
07. lipanj 2023 06:32