StoryEditor
Svijetsjajna ideja

Južnokorejanci pokazali Blaženki Divjak kako se to radi: na jedinstven način su se suprotstavili ‘koroni‘ i organizirali pisanje ispita

Piše PSD
25. travnja 2020. - 18:43
Ispitanici rješavaju test Južnokorejske udruge osiguravatelja na igralištuAFP

Južna Koreja do sada ima 10.718 potvrđenih slučajeva zaraze koronavirusom, a 240 osoba je umrlo od COVID-19.

To je poprilično dobar rezultat ako se uzme u obzir da ta azijska država broji oko 51 milijun stanovnika, a uvelike mu je pridonijela disciplina građana i pridržavanje mjera socijalnog distanciranja.

Kako bi svakodnevni život što manje patio, Južnokorejanci pribjegavaju svakakvim inovativnim rješenjima, a jedno od njih je i način na koji se pišu testovi.

Južnokorejska udruga osiguravatelja organizirala je danas u Seoulu pismeni ispit, a on se održao na jednom igralištu. Ispitanici su bili propisno udaljeni jedni od drugih, a vjerojatno im je dobro došlo rješavati ispit na svježem zraku umjesto u zatvorenom prostoru.

image
Ispitanici rješavaju test Južnokorejske udruge osiguravatelja na igralištu
AFP

Ovo nije prvi put da se u Južnoj Koreji ispit održao na ovaj način. Ranije ovog mjeseca, Ansan Urban Corporation organizirao je prijemni ispit za kandidate koji su se prijavili na posao ni manje ni više nego na nogometnom stadionu.

Lijep dan i travnata podloga djeluje kao najbolji način za rješavanje ispita, a fotografije koje su snimljene zaista su fascinantne.

image
Fotografija od 4. travnja, kada je Ansan Urban Corporation organizirala ispit na stadionu u Seoulu
AFP
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

17. rujan 2020 09:24