StoryEditor
SvijetJezive ispovijesti

Još jedna nevjerojatna tragedija krvoprolića u Šri Lanki: britanskom odvjetniku teroristi ubili ženu i kćer, a onda je u mrtvačnici pronašao i jedanaestogodišnjeg sina

Piše JL
22. travnja 2019. - 21:03

Većina ubijenih u nedjeljnom terorističkom napadu u Šri Lanki državljani su Šri Lanke, izvijestili su u ponedjeljak dužnosnici te azijske države, ali dodaju i da su među mrtvima deseci stranaca, uključujući britanske, indijske, danske i kineske državljane.

Tamošnja vlada privremeno je ograničila korištenje pojedinih društvenih mreža kako bi barem donekle zaustavila širenje dezinformacija, prenio je BBC.

No kao jedna od prvih identificiranih žrtava navodi se Shantha Mayadunne, slavna kuharica upravo iz Šri Lanke. Njezina kći Nisanga Mayadunne na društvenoj mreži objavila je fotografiju obitelji koja doručkuje u hotelu Shangri-La u Colombu netom prije nego što je ondje odjeknula eksplozija.

Među žrtvama su i četiri poslužitelja iz restorana Taprobane u hotelu Cinnamon Grand - za sada se znaju samo njihova imena - Shantha, Sanjeewani, Ibrahim i Nisthar.

I hotel Shangri-La iz Colomba potvrdio je kako su poginula tri njihova zaposlenika.

Živote su izgubili i sedmorica indijskih državljana, članovi političkih stranaka iz Bangalorea - dvojica su identificirana kao K G Hanumantharayappa i M Rangappa, a bili su članovi stranke Janata Dal Party (JDP), koji su u Šri Lanku došli na odmor, a poginuli su za vrijeme doručka u hotelu.

Preživjeli Ben Nicholson, odvjetnik iz Velike Britanije, poslije monstruoznog napada viđen je kako u krvavoj odjeći hoda ulicama Colomba tražeći članove svoje obitelji. Nažalost, njegova supruga Anita (42), sin Alex (11) i mlađa kći Annabel pronađeni su mrtvi, objavio je Daily Mail.

Majka i djeca ubijeni su za vrijeme doručka kad su u njihov hotel Shangri-La u Colombu banula dva bombaša samoubojice i raznijeli se pred gostima. Obitelj Nicholson u Šri Lanki je bila na godišnjem odmoru.

Odvjetnica Shakya Wickramanayake rekla je kako je Ben Nicholson tijelo svojega sina pronašao u mrtvačnici. Inače, on se s obitelji 2012. preselio u Singapur, gdje je radio u odvjetničkom uredu.

Za sad se zna da je u napadima poginulo osam britanskih državljana, a broj stranih žrtava u ponedjeljak je bio 39.

Izdvojeno

12. srpanj 2020 08:48