StoryEditor
Svijetozakonjeno dimljenje

Još jedna američka država legalizirala marihuanu

Piše Hina
7. studenog 2018. - 11:38

Rekreativna upotreba marihuane bit će legalna u Michiganu nakon prihvaćanja prijedloga novog zakona u utorak u sklopu američkih kongresnih izbora.

Građani Michigana podržali su prijedlog zakona o legalizaciji marihuane, jedne u nizu inicijativa o kojima su se Amerikanci izjasnili na izborima na polovici predsjedničkog mandata.

Prijedlog zakon o legalizaciji marihuane u Michiganu dozvoljava rekreativnu upotrebu marihuane svim građanima starijim od 21 godine. Zakon također dozvoljava posjedovanje do 70,8 grama supstance bez rizika od uhićenja.

Michigan se pridružio devet drugih saveznih država i glavnom gradu Washingtonu u legalizaciji rekreativne upotrebe marihuane. Marihuana je još uvijek ilegalna prema saveznim zakonima SAD-a.

Novi zakon potrošačima dozvoljava kupovinu marihuane i jestivih proizvoda obogaćenih marihuanom te uzgajanje do 12 biljaka marihuane kod kuće. Savezna država očekuje prihod od oko milijun dolara od prodaje.

Birači Sjeverne Dakote odbili su sličan prijedlog zakona, priopćile su vlasti. Nakon prebrojavanja glasova, procjenjuje se da je 60 posto birača odbilo legalizaciju rekreativne uporabe marihuane.

Da je zakon prihvaćen u Sjevernoj Dakoti, bilo bi dozvoljeno rekreativno korištenje marihuane osobama starijim od 21 godinu te bi se građanima prethodno osuđenima zbog posjedovanja marihuane obrisao dosje.

#SAD#LEGALIZACIJA MARIHUANE#MICHIGAN

Izdvojeno

09. srpanj 2020 01:38