StoryEditor
SvijetObitelj utučena

Još jedan antivakser preminuo od COVID-a: dok je primao kisik u bolnici i na samrti je poručivao kako se ne treba cijepiti

Piše PSD
16. rujna 2021. - 15:41

U SAD-u su zadnjih mjesec dana preminula čak tri radijska voditelja koji su bili žestoki antivakseri, a ovaj je tjedan, samo nekoliko dana nakon šta je hospitaliziran umro još jedan veliki protivnik cijepljenja, Izraelac Hai Shoulian (57). Kako izvještavaju izraelski mediji jedan od najglasnijih antivaksera u Izraelu umro je od posljedice koronavirusa, samo dva dana nakon što je svojim pristalicama naredio da "nastave borbu" protiv cijepljenja koje mu je moglo spasiti život.

Hai Shoulian je veći dio pandemije bio srčano posvećen organiziranju prosvjeda protiv epidemioloških mjera koje je donijela izraelska vlada. Protivio se nošenju maski, cijepljenju i izdavanju COVID putovnica.

Nakon što je preminuo u bolnici u Tel Avivu, njegov brat Avi, rekao je za medije da je obitelj slomljena, kao i da u službenom medicinskom izvješću kao uzrok smrti stoji COVID-19.  On je dodao da je odlučio govoriti za medije kako bi pozvao sljedbenike njegovog brata na cijepljenje.

  „Volio bih da sam uspio i njega uvjeriti da se spasi" , rekao je Avi.

U svojoj posljednjoj objavi na Facebooku, Hai Shoulian se žalio na užasne simptome COVID-a, ali je i dalje govorio protiv cijepljenja. "U vrlo sam lošem stanju, ovo je ozbiljno ... Ne mogu hodati ni tri metra, nemam dovoljno kisika… Ne mogu govoriti niti komunicirati s ljudima, poručio je u zadnjem video gdje se vidi kako prima kisik. I tada, unatoč stanju u kojem se nalazio, još jednom je istaknuto da se protivi covid mjerama. "To nema nikakve veze sa koronavirusom ili sa vakcinom. Stvar je u prisiljavanju na nešto, nastavite se boriti dalje", zaključio je. Dva dana kasnije je umro.  

Radijski voditelj iz SAD-a Marc Bernier, kojeg su zvali 'gospodin antivaks', umro je koncem kolovoza nakon trotjedne borbe s bolešću. On je govorio kako se američka vlada "ponaša poput nacista" kad prisiljava ljude da se cijepe.

Osam dana prije njega umro je Phil Valentine, 61-godišnji radijski voditelj iz Tennesseeja koji je izrugivao cjepivima protiv koronavirusa, ali je promijenio mišljenje nakon što je obolio. Predomislio se, prekasno, i Dick Farrel, bivši komentator Newsmaxa i zagriženi antivakser. Taj je radijski voditelj iz južne Floride umro u 65. godini, nakon što je slušateljima govorio da se ne cijepe, nazvavši pandemiju "prevarodemijom".

I Farrel i Valentine, kako im je stanje postajalo lošije, pozivali su prijatelje i fanove da se ipak cijepe, zažalivši što to sami nisu učinili.

item - id = 1127802
related id = 0 -> 1136270
related id = 1 -> 1133943
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. listopad 2021 05:58