StoryEditorOCM
Svijetodgrizao mu stopalo

Jezive fotografije uoči napada velike bijele psine na surfera: ‘More se naglo uzburkalo, a onda je uslijedila strava...‘

Piše JL
27. kolovoza 2023. - 14:36

Australski surfer Toby Begg (44) u kritičnom je stanju i bori se za život nakon što ga je u petak napala velika bijela psina kod Port Macquarieja u New South Walesu. Brutalni napad morskog psa dužeg od 4 metra bio bi koban za njega na licu mjesta da mu kolege surferi odmah nisu povezali nogu iz koje je obilno krvario.

- Nikad nisam vidio ništa slično, ispričao je jedan od svjedoka lokalnim medijima, dodajući da se surfer u vodi borio više od trideset sekundi, jer psina nije odustajala od napada. Tek kad je Begg, inače otac dvoje djece, isplivao na obalu shvatio je težinu svojih ozljeda i količinu krvi koju je izgubio.

- Stopalo mu je bilo otkinuto, a krvave rane bile su posvuda, rekao je svjedok. Hitna pomoć brzo ga je prevezla u lokalnu bolnicu. U kritičnom je stanju, a policija je plažu Lighthouse nakon incidenta zatvorila te digla dron kako bi nadzirala obalu i pronašla morsku neman. Dosad nisu uspjeli.

image
Universal Pictures/Ilustracija/Collection Christophel Via Afp

Zanimljivo, čim je plaži nakon 24 sata dozvoljen pristup surferi su se unatoč tome ležerno vratili u more.

TV kanal 9 News Australia objavio je sada i dvije jezive fotografije, snimljene prije i poslije napada. Profesionalni fotograf je naime snimao surfere u vodi te slučajno uhvatio trenutak prije samog napada. Na fotografiji se vidi kako Begg i prijatelj zbunjeno zure u veliku tamnu mrlju u vodi koja im se približava, prenosi Jutarnji list.

Druga fotografija pak prikazuje Beggovu dasku za surfanje koju je psina sažvakala dok ga je napadala te opetovano grizla.

Beggov brat medijima se javio iz bolnice i nakon 24 sata poručio da je surfer ostao bez jedne noge, a vjerojatno će izgubiti i drugu, ali da je sve bolje te da su pred njim brojne operacije i godine rehabilitacije.

image

Na fotografiji se vidi kako se more naglo uzburkalo pored surfera sekundu prije napada

/9 News Australia

Australija je druga na neslavnoj listi zemalja gdje se događa najviše napada velikih bijelih psina, odmah iza SAD-a, a uglavnom su nasumični. Prošle je godine samo na području New South Walesa zabilježeno deset napada velikih bijelih psina. Posljedice? Sedam teških ozljeda i jedna smrt.

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. travanj 2024 12:44