StoryEditorOCM
Svijetblago njima

Jedna je država otkrila goleme količine zlata, vrijedne čak 12 bilijuna američkih dolara, htjeli bi zadržati kontrolu, ali velika svjetska sila dobila je dozvolu za rad

Piše PSD
4. srpnja 2022. - 22:10
Predsjednik Ugande Yoweri Museveni u društvu Irene Muloni, ministrice energetike i razvoja minerala i Alaina Goetza, izvršnog direktora AGR Limited pokazuje zlatne ljuskice u Afričkoj rafineriji zlata u Entebbeu 20. veljače 2017.Gael Grilhot/AFP

Uganda je objavila da je nakon nekoliko provedenih istraživanja otkrila 31 milijun metričkih tona zlata koje čekaju na iskopavanje.

Glasnogovornik Ministarstva energetike i razvoja minerala u Ugandi, Solomon Muyita, rekao je da su ovi izvještaji usmjereni na privlačenje rudara zlata i ulagača u kripto sektor, piše Dnevnik.ba.

U nastojanju da potakne ekonomiju zemlje, ugandska vlada licencirala je kinesku kompaniju za rudarenje zlata Wagagai da započne proizvodnju proizvoda od zlata u okrugu Busia. Kompanija je započela izgradnju svoje rafinerije zlata u vrijednosti od 200 milijuna dolara 2016. godine. Muyita je rekao da bi se otkriveno zlato moglo odmah početi iskopavati.

Lokalno rafiniranje zlata moglo bi povećati broj radnih mjesta i poboljšati pružanje socijalnih usluga onima ...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 18:04