StoryEditor
Svijetuzrujani predsjednik

Jedan od luđih Trumpovih ispada: divljao zbog Oscara, napao ‘Parazita‘, a nije ga ni pogledao; Odgovor produkcijske kuće je urnebesan

Piše PSD
21. veljače 2020. - 12:16
AFP

Američkog predsjednika Donalda Trumpa razbjesnili su Oscai, konkretno činjenica da je najboljim filmom proglašen južnokorejski Parazit.

Tijekom skupa u Colorado Springsu u saveznoj državi Colorado održao je vrlo nadahnut govor na ovu temu.

“Koji je to vrag? Imamo dovoljno trgovinskih problema s Južnom Korejom. Povrh toga, oni im daju nagradu za najbolji film godine? Je li uopće dobar? Nemam pojma”, rekao je uzrujani američki predsjednik.

Kritizirao je i Brada Pitta, dobitnika Oscara za sporednu ulogu u filmu Once Upon a Time in Hollywood, nazvavši ga 'malim pametnjakovićem'.

Nakon toga je otkrio i vlastiti ukus kad su radi o filmovima te se zapitao zašto filmovi poput Zameo ih vjetar ili Sunset Boulevard nisu nagrađeni.

'Znate, očekivao sam... Gdje je Zameo ih vjetar? Možemo li dobiti Zameo ih vjetar? Ili Sunset Boulevard. Ima tako puno odličnih filmova. A onda pobjedi južnokorejski film. Mislio sam da je to najbolji strani film, ne? Ali ne! Pa je li se to dogodilo ikada prije?'

Trumpovo mišljenje je na Twitteru komentirala i produkcijska kuća Neon koja stoji iza Parazita. Napisali su se kako razumiju njegove kritike jer “Trump ne zna čitati”, očito se referirajući na to da američkom predsjedniku teško pada čitanje titlova.

#DONALD TRUMP#PARAZIT

Izdvojeno

28. svibanj 2020 23:08