StoryEditorOCM
Svijetsmrtonosni udar

Izraelci objavili: Ubili smo šefa Hamasove vlade! Kriju to kako ne bi došlo do pada morala‘

Piše Vijesti sd
3. listopada 2024. - 11:45

Izraelska vojska (IDF) upravo je objavila da su prije tri mjeseca ubili tri čelnika Hamasa u Gazi. Među njima je Rawhi Mushtaha, kojeg je IDF identificirao kao šefa Hamasove vlade, zajedno sa Samehom al-Sirajom i Samijem Oudehom, koji su bili odgovorni za sigurnost u Hamasu.

IDF kaže da su se skrivali u podzemnom kompleksu u sjevernoj Gazi i da su ubijeni u zračnim napadima. Izrael kaže da Hamas nije objavio smrt "kako bi spriječio pad morala i funkcioniranje svojih terorističkih operativaca". Borbeni zrakoplovi napali su podzemni kompleks koji je služio kao zapovjedni centar, gdje su se militanti skrivali. 

Izraelci kažu da je Mushtaha bio jedan od Hamasovih ‘najviših operativaca‘ i da je imao izravan utjecaj na odluke koje se odnose na to gdje će borci biti raspoređeni, piše Sky News.

image
Said Khatib/Afp

Izraelska vojska objavila je fotografije i identitete svojih osam vojnika ubijenih u Libanonu. Vojnici, njih sedam, ubijeni su jučer u dva napada Hezbolaha u južnom Libanonu, priopćila je vojska. Ranije je objavljeno da je u Libanonu ubijen jedan vojnik, prva izraelska vojna žrtva nakon izraelskog upada u Libanon, piše Sky News. Vojnici su bili stari između 21 i 23 godine.

image

Poginuli izraelski vojnici

Israel Defense Forces

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. listopad 2024 14:43