StoryEditorOCM
Svijetoglasio se i on

Ivan Pernar ne skriva tugu nakon presude: ‘Izgleda da nisu krivi...‘

Piše Vijesti SD
1. lipnja 2023. - 12:35

Ivan Pernar, koji je svjedočio protiv Hrvata u Zambiji, oglasio se nakon oslobađajuće odluke sutkinje Visokog suda u Ndoli ne skrivajući tugu.

"Ako tužiteljstvo ne uloži žalbu ili žalba bude odbijena, odluka sutkinje postaje pravomoćna. Zambijski zakon govori kako da bi netko bio osuđen za trgovinu ljudima, nije dovoljno samo da posvajanje bude nezakonito nego je potreban i element iskorištavanja djece. Što je točno sutkinja odlučila, javit ću uskoro, ali sudeći po ovoj odluci, možemo ustvrditi da optuženi nisu krivi za trgovinu djecom", napisao je na Telegramu bivši saborski zastupnik neposredno nakon objave odluke.

Kako je u jednoj od svojih objava na Telegramu već napisao, Pernar je dao sve od sebe da osude Nou Kraljevića, čovjeka na kojeg se posebno okomio tijekom svjedočenja zbog njegove promjene spola.

Prije objave odluke Pernar je odbrojavao minute kašnjenja sutkinje, a potom i vrijeme čitanja presude. Sljedbenicima je poručivao da su nervozni svi u Hrvatskom saboru i na sudu u Zlataru. Uoči same objave odluke Pernar je objavio da je gladan i da ide na ručak, piše Dnevnik.hr.

Njegovi sljedbenici na toj mreži u komentarima negoduju zbog takve odluke suda. Većina sud proziva za korupciju, a ne nedostaje ni homofobnih stavova i poziva na nasilje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 03:34