StoryEditor
SvijetOD DANAS NOVE MJERE

Svi koji iz Hrvatske ulaze u Italiju, uključujući i talijanske državljane, moraju imati negativan test ili se moraju testirati po ulasku u državu

Piše Hina/PSD
13. kolovoza 2020. - 13:39
Nikola Vilić/Ilustracija/HANZA MEDIA

Nakon što je u srijedu kasno navečer talijanski ministar zdravstva Roberto Speranza objavio je da je potpisao uredbu koja se odnosi na Grčku, Maltu, Španjolsku i Hrvatsku, odluka o obvezi testiranja na koronavirus svih koji u nju ulaze iz Hrvatske već je na snazi. Svi koji putuju u Italiju moraju imati negativan test na koronavirus ili se moraju podvrgnuti testu po ulasku, potvrdila je hrvatska Vlada u četvrtak. 

"Prema odluci koja je stupila na snagu, sve osobe koje ulaze u Italiju iz Hrvatske moraju prilikom ulaska podastrijeti negativan test koji nije stariji od 72 sata ili se u roku od 48 sati, od ulaska u Italiju, podvrgnuti testiranju", stoji u twitter objavi koronavirus.hr, službene stranice Vlade za sve informacije vezane za koronavirus. 

Dodaju da se odluka ne odnosi isključivo na hrvatske državljane, već na sve osobe koje su boravile u Hrvatskoj, uključujući i talijanske državljane.

Navode i da test trenutno nije potreban kod osoba koje su u tranzitu kroz Italiju.

“Tranzit, trenutno, nije ograničen i ne treba negativan test. Postoji mogućnost da se tranzit uskrati u slučaju da je osoba (državljanin neke od država članica EU) u periodu od 14 dana prije tranzita, boravila ili tranzitirala kroz neku od država koje se nalaze na "crvenoj listi"”, objavili su. 

Italija je na svoju listu zemalja iz koje ne dopuštaju dolaske dodala Kolumbiju.

Izdvojeno

13. kolovoz 2020 13:40