StoryEditor
Svijetpomoć kolegama

Ispraćeni kao junaci, dočekani kao junaci; Medicinska brigada s Kube stigla u Italiju: ‘Svi se bojimo, ali treba napraviti revolucionarni posao‘

Piše PSD
23. ožujka 2020. - 12:54
Yamil Lage/AFP

Kubanski zdrastveni radnici, 36 liječnika i 15 medicinskih sestara, stigli su u Italiju kako bi pomogli svojim kolegama u borbi protiv koronavirusa.

Vođa skupine, doktor Carlos Perez Diaz je rekao za Reuters kako je medicinska brigada spremna pružiti podršku stanovništvu Italije.

Liječnici su svjesni da su pred njima dugi dani, a doktor Gracilliano Diaz je kazao kako nema sumnja da će biti izazov zaustaviti širenje virusa.

- Svi se bojimo, ali treba napraviti revolucionarni posao. Strah se može kontrolirati i staviti na stranu. Tko kaže da se ne boji, on je superheroj, a mi nismo superheroji; mi smo revolucionarni liječnici, rekao je doktor Gracilliano Diaz za Reuters.

Ovo je inače već šesta "medicinska brigada" koju je Kuba poslala proteklih dana radi borbe protiv širenja nove bolesti u inozemstvu. Poslala je već svoje stručnjake u Venezuelu, Nikaragvu, Jamajku, Surinam i Grenadu.

Izdvojeno

18. srpanj 2020 16:07