StoryEditor
Svijethavarija Bourbon Rhodea

Iščekuju se vijesti s Atlantika: Francuska poslala još jedan brod obalne straže u potragu za nestalim pomorcima

Piše PSD
10. listopada 2019. - 09:58

Francuska je noćas u potragu za nestalim pomorcim na Atlantiku poslala još jedan brod obalne straže, otkrio je to jutro Vladimir Svalina, pomoćnik glavnog tajnika Sindikata pomoraca.

Podsjetimo, velika akcija spašavanja hrvatskog kapetana i šest članova posade s Bourbon Rhodea, a za koje se vjeruje da se nalaze na splavi, od jučer je intenzivirana. Naime, Europska agencija za pomorsku sigurnost (EMSA) na zahtjev hrvatske Vlade uključila se u potragu za nestalim pomorcima te je satelitom u moru uočen objekt koji bi mogao biti slav s pomorcima.

Cijela Hrvatska je na nogama, čekaju se vijesti s Atlantika; Stručnjak otkriva strategiju potrage: To je strašno složeno, kao da tražite iglu u plastu sijena...

"EMSA je zatražila i dobila satelitske snimke područja i na njima smo uočili mogući objekt veličine 7 i pol metara nešto sjevernije od područja koje je bilo predmetom spašavanja, odnosno traganja. Tu smo informaciju odmah proslijedili nadležnim francuskim tijelima koja su potom uputila svoje brodove na to područje te dala preporuku svim brodovima koji se nalaze u blizini da se upute u traganje. Do ovog trenutka nemam informaciju o uspješnosti potrage, ali mi ćemo nastaviti sa satelitskim osmatranjem područja", poručila je Izvršna direktorica EMSE Maja Markovčić Kostelac.

Predsjednik udruge kapetana otkrio kada bi mogli znati radi li se o splavi, objasnio i o kolikim udaljenostima se radi

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. svibanj 2021 18:33