StoryEditor
SvijetAjatolah Hamnei

Iranski vrhovni vođa pozvao muslimanske zemlje da nastave borbu protiv Izraela: ‘Javna je dužnost boriti se protiv ovog režima!‘

7. svibnja 2021. - 14:18

Iranski vrhovni vođa pozvao je u petak muslimanske zemlje da nastave borbu protiv Izraela, za kojeg je rekao da nije država nego "teroristički garnizon" protiv Palestinaca.

"Borba protiv despotskog režima borba je protiv ugnjetavanja i protiv terorizma. Javna je dužnost boriti se protiv ovog režima", rekao je u govoru koji je prenosila televizija ajatolah Ali Hamnei.

Hamnei je govorio na iranski Dan Kudsa, što je arapski naziv za Jeruzalem, koji se obilježava posljednjeg petka muslimanskog svetog mjeseca ramazana.

Oponiranje Izraelu je mjerilo vjere u šijitskom Iranu, koji podržava palestinske i libanonske islamske militantne skupine koje se protive miru sa židovskom državom, koju Teheran ne priznaje. 

"Suradnja muslimanskih nacija po pitanju Kudsa (Jeruzalema) noćna je mora za cioniste", rekao je Hamnei.

Pandemija koronavirusa prisilila je vladu da otkaže svoju godišnju paradu na Dan Kudsa. No iranski državni mediji pokazali su snimke motocikla i vozila s palestinskim i libanonskim zastavama Hezbolaha kako se voze teheranskim ulicama.

Također su objavili fotografije ljudi kako spaljuju izraelske i američke zastave.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. lipanj 2021 22:56