StoryEditorOCM
SvijetNa crno

Ilegalni gastarbajteri: radnike iz Srbije koji u Njemačku idu ‘na bauštelu‘ sve češće hvataju s krivotvorenim dokumentima iz Hrvatske

Piše PSD
18. siječnja 2022. - 15:14

Radnike iz Srbije sve češće u Njemačkoj hvataju s krivotvorenim dokumentima iz Hrvatske, posebno u jugozapadnoj pokrajini Baden-Württemberg, prenosi RTL.

Oko Božića su tako zaustavili cijelu grupu radnika, a nadležne inspekcije i policija hvataju ih redom i u danima nakon, potvrđuje isti izvor. Poslodavac ih je vozio "na bauštelu", no na odredište nikad nisu stigli jer ih je zaustavila policija.

Glasnogovornik policije iz gradića Ebersbacha u njemačkoj pokrajini Baden-Württemberg objavio je u redovnom priopćenju da su u transporteru zatekli tri Rumunja, čiji status nije bio sporan, ali i jednog državljanina Republike Srbije koji se krivotvorenim dokumentima predstavio kao državljanin Republike Hrvatske.

Navode i da mu slijedi kazneni postupak zbog krivotvorenja dokumenata, a potom izgon iz Njemačke te uopće iz EU-a.

Policija u Njemačkoj sve češće izvještava o pronalasku ilegalnih radnika iz Srbije s krivotvorenim dokumentima Republike Hrvatske.

Dva dana prije Božića njih čak sedam uhvaćeno je u takvom prekršaju. I ovdje je bio slučaj o pokrajini Baden-Württemberg.

U svim takvim slučajevima nadležne institucije pokreću kaznene i prekršajne postupke zbog krivotvorenja službenih isprava, ilegalnog boravka, rada na crno i svih ostalih prijestupa. Vlasti, u odvojenim postupcima, kažnjavaju i poslodavce.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
04. listopad 2023 09:23