StoryEditorOCM
SvijetPRAG ZAVIJEN U CRNO

Identificiran napadač: Masakr na fakultetu nije bio jedini zločin koji je danas počinio...

Piše VIJESTI SD
21. prosinca 2023. - 18:03

Masovni ubojica iz Praga, kako javlja češki portal Novinky, je 24-godišnji David Kozak. Za njim je, kako javlja portal, u četvrtak poslijepodne policija raspisala potragu jer su ga povezali sa slučajem nasilne smrti u Kladnom. Navodno je u obiteljskoj kući ubio oca - javlja Jutarnji list.

Naknadno je, kako se navodi, postalo jasno da je traženi muškarac onaj koji je poslijepodne na Filozofskom fakultetu u Pragu ubio deset osoba i ranio još nekoliko desetaka njih te je i sam smrtno stradao.

Prema informacijama koje je policija objavila u vezi s potragom, Kozak je bio naoružan.

Mladić, koji je bio student Filozofskog fakulteta, potom je otišao do fakulteta, gdje je počinio masovno ubojstvo.

Motiv pucnjave još nije poznat.

Policijski službenici u središnjoj Češkoj objavili su da traje potraga za mladićem koji se navodno povezuje s nasilnom smrću muškarca u toj regiji. Ne isključuju povezanost s pucnjavom u Pragu, javlja portal Blesk.

U oblasti Kladensko/Kladno, interveniralo je više policijskih jedinica, od kojih su neke opremljene dugim cijevima, odnosno strojnicama. Prema informacijama portala Novinky, sve ukazuje na to da je događaj povezan s masakrom na Filozofskom fakultetu u Pragu.Policajci se, kako javlja portal, mogu vidjeti u jednoj od obiteljskih kuća u selu Hostouň u Kladnom. Među interventnim policajcima su i pirotehničari i drugi stručnjaci. Policija još nije službeno objavila detalje događaja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 12:55