StoryEditorOCM
Svijetfinancijski šok

Za ne povjerovati: vatrogasac dobio račun za grijanje od 1,6 milijuna eura! No, ostao je priseban: ‘90-godišnja baka bi se u ovoj situaciji srušila mrtva‘

Piše PSD
28. studenog 2022. - 11:56

Kada se pročita što se sve piše o problemima s energentima i kako se smrzava u Ukrajini, ove zime ljudi su sretni da uopće imaju mogućnost grijanja.

Računi za grijanje su veliki, građani ih takve i očekuju, poduzetnici još i više, međutim ima računa koji probijaju sva očekivanja.

Ipak, račun koji je probio sve račune dobio je Nijemac, vatrogasac iz Norderstedta u Schleswig-Holsteinu koji se prije dva mjeseca uselio u kuću od 150 "kvadrata" sa sedam soba. Njemu je gradsko poduzeće Stadtwerke Norderstedt poslalo "informativno pismo o mogućim potencijalima uštede" prema koje bi on za procijenjenu godišnju potrošnju grijanja trebao platiti milijun i 647 tisuća eura!

image

Ovakav račun vjerojatno nije zabilježen u povijesti cijele Europske unije

AFP

"Zar nitko ne provjerava poštu koju šaljete? Da ovo dobije 90-godišnja baka, ona bi se srušila mrtva. Ne želim grijati cijelu četvrt", poručio je vatrogasac u sedmominutnom videu koji je na YouTubeu pregledalo više od 70 tisuća korisnika, prenosi Fenix-magazin.

Iz Stadtwerke Norderstedta su priznali pogrešku u pretvorbi u sustavu koja je povećala ukupni iznos za faktor 1000, objasnili su oni.

Sreća je da je vatrogasac iznimno otporan na stres, pa i onaj financijski, i da zna racionalno reagirati u iznimno rizičnoj situaciji. Takav račun na mnoge bi ostavio teške, moguće i fatalne posljedice.

image

Nijemcu bi bilo suvišno smanjivati grijanje

AFP
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
30. siječanj 2023 09:32