StoryEditor
Svijetrekordna inflacija

I do ovoga je došlo: lanac supermarketa kupcima nudi kredite od 30 do 119 eura za kupnju osnovnih namirnica

Piše PSD
17. kolovoza 2022. - 21:59

Britanski lanac supermarketa Iceland Foods svojim kupcima nudi beskamatne kredite za kupnju namirnica u uvjetima iznimno visoke inflacije. Program je usmjeren na siromašna kućanstva koja se bore s rastućim troškovima života, objavila je tvrtka u srijedu, prenosi Fenix magazin.

Iceland Foods, sa svojih više od 900 trgovina, surađuje s neprofitnim zajmodavcem Fair For You. Financijski slabijim kupcima odobravat će se mali zajmovi od 25 do 100 funti (30 do 119 eura) putem unaprijed instaliranih kartica, koji se mogu otplaćivati jednom tjedno.

“Više nego ikad, tijekom ove neumoljive krize troškova života, ljudi se bore s kupnjom prijeko potrebnih svakodnevnih potrepština”, rekao je izvršni direktor Iceland Foods Richard Walker kako bi se pronašla funkcionalna rješenja.

Neobičan program dolazi u vrijeme kada je britanska inflacija na 40-godišnjem vrhu, s robom i uslugama koje su koštale u prosjeku 10,1 posto više u srpnju nego godinu dana ranije, prema Uredu za nacionalnu statistiku u Londonu. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
04. listopad 2022 06:15