StoryEditor
SvijetVELIKI SKANDAL

Hrvatska sramota otišla u svijet: vijest iz Imotskog prenose svjetski mediji i zgražaju se paljenjem figure gay obitelji, evo što još pišu

Piše R. N.
24. veljače 2020. - 22:46
Braco Ćosić

Vodeće svjetske agencije "Associated Press" (AP) i AFP izvjestile su o nemilom događaju u Imotskome kada su tamošnje maškare spalile figure gay para i dijeteta koje je na čelu imalo - petokraku.

Zatim su tu agencijsku vijest preuzeli brojni svjetski mediji, u Australiji, SAD-u, azijskim zemljama... Neki strani portali tu vijest drže i na svojim naslovnicama, zgražajući se zadrtošću. Gore u našoj galeriji pogledajte neke od tih članaka. 

Hrvatska sramota tako je otišla u svijet. Što drugo nego "čestitati" organizatorima imotskih maškara jer su pronijeli glas o Lijepoj našoj na svim kontinentima. 

No, ima nešto dobro u svemu tome - agencija AP navodi da su postupak osudili Vlada i predsjednik Zoran MIlanović kojeg i citiraju.

image
Saša Jadrijević

Agencija podsjeća da ovo Hrvatskoj nije prvi put da se događaju slični skandali, pa navode paljenje dječje knjige o istospolnim obiteljima u 2018. godini u Kaštelima.

Agencija navodi i da je paljenje krnje došlo nakon nedavne presude najvišeg hrvatskog suda protiv diskriminacije istospolnih parova kad je riječ o udomiteljstvu.

Odluka Ustavnog suda iz siječnja, navodi AP, ocijenjena je glavnim korakom naprijed u jačanju gej prava u Hrvatskoj. Ali to je također naljutilo mnoge u Hrvatskoj koja je označena kao konzervativna zemlja.

Agencija još podsjeća da Hrvatska, koja trenutno ima šestomjesečno rotirajuće predsjedavanje Europskom unijom, dopušta istopolna partnerstva od 2014. godine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

07. ožujak 2021 22:14