StoryEditor
SvijetVELIKI SKANDAL

Hrvatska sramota otišla u svijet: vijest iz Imotskog prenose svjetski mediji i zgražaju se paljenjem figure gay obitelji, evo što još pišu

Piše R. N.
24. veljače 2020. - 22:46

Vodeće svjetske agencije "Associated Press" (AP) i AFP izvjestile su o nemilom događaju u Imotskome kada su tamošnje maškare spalile figure gay para i dijeteta koje je na čelu imalo - petokraku.

Zatim su tu agencijsku vijest preuzeli brojni svjetski mediji, u Australiji, SAD-u, azijskim zemljama... Neki strani portali tu vijest drže i na svojim naslovnicama, zgražajući se zadrtošću. Gore u našoj galeriji pogledajte neke od tih članaka. 

Hrvatska sramota tako je otišla u svijet. Što drugo nego "čestitati" organizatorima imotskih maškara jer su pronijeli glas o Lijepoj našoj na svim kontinentima. 

No, ima nešto dobro u svemu tome - agencija AP navodi da su postupak osudili Vlada i predsjednik Zoran MIlanović kojeg i citiraju.

image
Saša Jadrijević

Agencija podsjeća da ovo Hrvatskoj nije prvi put da se događaju slični skandali, pa navode paljenje dječje knjige o istospolnim obiteljima u 2018. godini u Kaštelima.

Agencija navodi i da je paljenje krnje došlo nakon nedavne presude najvišeg hrvatskog suda protiv diskriminacije istospolnih parova kad je riječ o udomiteljstvu.

Odluka Ustavnog suda iz siječnja, navodi AP, ocijenjena je glavnim korakom naprijed u jačanju gej prava u Hrvatskoj. Ali to je također naljutilo mnoge u Hrvatskoj koja je označena kao konzervativna zemlja.

Agencija još podsjeća da Hrvatska, koja trenutno ima šestomjesečno rotirajuće predsjedavanje Europskom unijom, dopušta istopolna partnerstva od 2014. godine.

item - id = 1005486
related id = 0 -> 1005972
related id = 1 -> 1005610
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. listopad 2021 03:58