StoryEditorOCM
Svijetrusija

Hrabra izjava bliskog Putinovog suradnika i gradonačelnika Moskve: ‘Situacija je ozbiljna, stvarni broj zaraženih je nepoznat‘

Piše Hina
24. ožujka 2020. - 20:11
Russian President Vladimir Putin chairs a meeting over the coronavirus disease at the Novo-Ogaryovo residence outside Moscow on March 24, 2020. (Photo by Alexey DRUZHININ/SPUTNIK/AFP)Alexey Druzhinin

Gradonačelnik Moskve u utorak je rekao ruskom predsjedniku Vladimiru Putinu da je broj slučajeva zaraze koronavirusom u tom gradu puno veći nego što to tvrde službene brojke. 

Izjava Sergeja Sobjanina, bliskog Putinovog saveznika, najznačajnija je izjava nekog dužnosnika dosad o tome kako zapravo nije poznato koliko se virus proširio u Rusiji.

Najveća država na svijetu do utorka je izvijestila o 495 zaraženih i jednom smrtnom slučaju, što je puno manje nego u zapadnim državama.

Putin je ranije tvrdio da je situacija pod kontrolom, no neki liječnici su izrazili sumnje u službene brojke. Vlada je u utorak zatvorila noćne klubove, kinodvorane i dječje zabavne centre kako bi zaustavila širenje virusa. 

„Razvija se ozbiljna situacija“, rekao je Sobjanin Putinu na sastanku...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 17:48