StoryEditorOCM
SvijetMučna priča

‘Hoću li umrijeti, mama?‘: Djevojčica (13) stigla u bolnicu u agoniji, osoblje joj reklo da glumata. Kobno je završilo

Piše L.G/JL
8. listopada 2024. - 23:33

Trinaestogodišnja djevojčica, koja je u tim trenucima bila u "nepodnošljivim" bolovima, upitala je svoju majku hoće li umrijeti prije nego što je preminula od sepse u Northamptonshireu u Engleskoj, pokazali su rezultati istrage.

Chloe Longster je 28. studenog 2022. godine hitno prebačena na odjel hitne pomoći opće bolnice Kettering, nakon što se probudila s bolovima na području rebara i simptomima sličnim prehladi. Te je večeri primljena na pedijatrijski odjel bolnice, da bi potom bila prebačena na intenzivnu njegu, gdje je intubirana. No, već idućeg jutra je preminula.

U istrazi o njezinoj smrti, koja je započela u ponedjeljak na sudu u Northamptonu, Chloeina majka Louise Longster rekla da je ublažavanje boli njezine kćeri bilo "zakašnjelo". Roditelji preminule djevojčice kažu da je smrt apsolutno mogla biti spriječena i da je obitelj "razorena" zbog gubitka, prenosi Sky News

‘Grčila se i previjala od bolova‘

Louise Longster rekla je prilikom ispitivanja da se njezina kćer "grčila i previjala" od bolova dok je bila u bolnici. "Chloe je upitala mogu li joj dati nešto za spavanje jer je bilo nepodnošljivo. Sjećam se da sam pomislila kako je izgledala blijedo i vlažne, ljepljive kože", rekla je majka. "Potresno je vidjeti vlastito dijete u tolikoj boli", dodala je.

"Neprestano je gledala na sat - znala je kada je vrijeme za paracetamol i ibuprofen i uvijek je kasnilo. Bilo je kao da smo kaskali za njezinom boli, umjesto da je ublažimo", rekla je majka preminule djevojčice. "Chloe me na pedijatrijskom odjelu upitala hoće li umrijeti. Zastrašujuće je što je 13-godišnjakinja bila ta koja je bila u pravu. To je poražavajuće".

Tek kada je Chloe premještena u pokrajnju sobu i dijagnosticirana joj je gripa tipa A, to je "shvaćeno kao ozbiljno i shvatilo se koliko je boli", dodala je Louise Longster.

Daily Mail, pak, prenosi da je djevojčica naposljetku umrla od upale pluća, a da ju je bolničko osoblje tretiralo kao "tinejdžericu koja dramatizira", rečeno je u istrazi u istrazi, navodi Jutarnji list.

Šikaniranje od strane osoblja

Naime, njezina majka je tijekom ispitivanja izjavila da je više puta tražila pomoć liječnika, ali da su je tretirali kao "mamu koja visi na Googleu", a njezinu kćer rekli da je "tinejdžerska diva", kako javlja Daily Mail.

Liječnik hitne pomoći, Marwan Gamaleldin, vidio je Chloe tri ili četiri puta prije nego što je prebačena na pedijatrijski odjel. On je rekao kako vjeruje da je u to vrijeme imala infekciju u prsima i da je "bol bila glavna stvar". "Dobila je četiri doze za ublažavanje bolova s ​​tri različita lijeka, procjenjujem da možda to nije bilo dovoljno, ali to su bile četiri doze za ublažavanje bolova", rekao je on. 

Gamaleldin je dodao da u dva sata, koliko je promatrao Chloe, "nije mislio" da ima sepsu jer nije pokazivala niti jedan od obveznih markera koji se koriste za dijagnosticiranje tog stanja - visok broj bijelih krvnih zrnaca ili temperaturu.

Istraga Chloeine smrti se nastavlja, javlja Sky News.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
08. listopad 2024 23:37