StoryEditor
Svijetnapeto u sloveniji

‘Hoćemo ostavku čitave Vlade!‘: opet prosvjedi u Ljubljani zbog covid potvrda. Policija spriječila dolazak okupljenih pred zgradu parlamenta, bilo je i privođenja

Piše hina
20. listopada 2021. - 20:15

Više tisuća demonstranata opet je u srijedu popodne u Ljubljani prosvjedovalo protiv protuepidemijskih mjera vlade Janeza Janše, posebno obveznih covid propusnica, a neki su tražili i vladinu ostavku.

Neprijavljen prosvjed još traje u večernjim satima, uz povećanu prisutnost policije, ali za sada bez izgreda i intervencije policije koja je kordonom spriječila odlazak prosvjednika pred zgradu parlamenta, te identificirala nekoliko osoba među prosvjednicima, a najmanje jednog i privela.

Oporba je u srijedu u parlamentarni postupak inače uložila interpelaciju protiv ministra unutarnjih poslova Aleša Hojsa, predloživši njegovu smjenu zbog kako kažu pretjerane uporabe represivnih mjera prema demonstrantima u zadnjih nekoliko prosvjednih okupljanja.

Hojs ima povjerenje premijera Janeza Janše koji je lani odbio njegovu ostavku nakon jedne medijsko-političke afere. Opozicija je za interpelaciju prikupila 43 potpisa zastupnika, skoro polovicu od ukupnog broja članova Državnog zbora u kojemu je 90 zastupnika.

item - id = 1136626
related id = 0 -> 1149405
related id = 1 -> 1149398
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
07. prosinac 2021 23:50