StoryEditor

Guverner Illinoisa Blagojevich optužen za korupciju

Piše PSD.
9. prosinca 2008. - 18:31

Guverner američke države Illinois, države čiji je senator bio novoizabrani predsjednik Barack Obama, Rod Blagojevich, u utorak je uhićen pod optužbom za korupciju, izvijestio je ured glavnog državnog tužitelja.

Guvernera Blagojevicha otpužnica tereti da je pokušao financijski profitirati 'prodajom' mjesta u senatu koje je do sada pripadalo demokratu Baracku Obami, nakon što je Obama 4. studenoga izabran za idućeg američkog predsjednika. Zajedno s Blagojevichem, priveden je i predstojnik njegova ureda John Harris.

Prema FBI-jevom izvješću na 76 stranica, 51-godišnji demokratski guverner uhićen je nakon što su preslušane snimke, čiju je realizaciju odobrio sud i čiji sadržaj otkriva kako je postojala konspiracija o prodaji ili trgovini praznim mjestom u senatu za osobnu korist i/ili korist Blagojevicheve supruge Patti, koja je trebala dobiti mjesto u upravom odboru jedne američke korporacije.

U priopćenju Glavnog američkog državnog tužitelja Patricka J. Fitzgeralda, među ostalim stoji kako ga je osupnula širina korupcijske afere u optužnici.

(H)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. rujan 2022 05:14