StoryEditor
Svijetborba s turizmom

Gradonačelnik Venecije dobio je slom živaca kad je vidio ovu snimku na kojem dva ‘pretepotentna idiota‘ nonšalantno surfaju kanalima! Onome tko ih nađe nudi i nagradu

Piše MOZAIK SD
17. kolovoza 2022. - 20:23

Gradonačelnik Venecije u potrazi je za, kako je kazao, 'dva prepotentna idiota' koji su snimljeni kako surfaju Canalom Grande na motoriziranim daskama za surfanje.

Mladići su uočeni kako izbjegavaju gondole i vodene taxije dok su se kretali glavnom prometnicom Venecije u četvrtak ujutro. Prizor je snimilo nekoliko začuđenih promatrača. Jedan od videa koji se široko dijeli na internetu objavio je Luigi Brugnaro, gradonačelnik Venecije, na Twitteru.

'Ovo su dva prepotentna idiota koji ismijavaju ovaj grad', napisao je Brugnaro. 'Molim sve da nam pomognu identificirati ih i kazniti, čak i ako nam je oružje stvarno tupo. Gradonačelnici hitno trebaju više ovlasti u smislu javne sigurnosti', napisao je.

Brugnaro je rekao da će 'platiti večeru' svakome tko bi mogao pomoći u lociranju dvojca, prenosi Guardian.

Snimka incidenta također je podijeljena na Instagram profilu Venezia Non è Disneyland (Venecija nije Disneyland), grupe koju su osnovali mladi Venecijanci s ciljem senzibiliziranja posjetitelja grada. Video, na kojem u pozadini svira hit Beach Boysa Surfin' USA, izazvao je opće negodovanje. 'Sramotno', napisao je jedan korisnik Instagrama. 'Treba ih doživotno protjerati iz Venecije, mamma mia'.

Podijeljena mišljenja

Drugi su pak smatrali da je njihova metoda prijevoza prilično cool. 'I ja želim jednu!' napisao je jedan komentator, dok je drugi rekao: 'Zar ne bi bilo sjajno kada bismo svi mogli putovati po Veneciji na ovaj način, a da ne dajemo novac ACTV-u' (op.a tvrtka za javni prijevoz).

Venecijanske vlasti već godinama pokušavaju suzbiti loše ponašanje, s takozvanim 'anđelima pristojnosti' koji patroliraju ulicama tijekom ljeta, a uvedene su i novčane kazne za ljude uhvaćene kako rone ili se kupaju u kanalima, hodaju uokolo golih prsa, hrane golubove ili bacaju otpad po ulicama.

Venezia Non è Disneyland pomno prati razne prekršaje. Krajem srpnja grupa je podijelila videozapis čovjeka koji skače u Canal Grande s mosta, za dlaku promašivši brod koji je prolazio.

Prošli tjedan Brugnaro je zatražio '10 dana zatvora' za 33-godišnjeg škotskog turista koji je uhvaćen dok se kupao u kanalu.

Godine 2020. jedan je francuski turist kažnjen sa 150 eura nakon što je veslao Canalom Grande na svojoj dasci za veslanje, a dvije su Njemice morale platiti po 250 eura za sunčanje u bikinijima pokraj crkve San Stae.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
07. listopad 2022 01:28