StoryEditorOCM
Svijetagora

Gomilaju se problemi: Europi nije prijetnja samo Putin, već i sama sebi zbog neodgovornog odnosa prema migracijama

29. kolovoza 2022. - 10:33

Dok Putin plinom i bombama prijeti Europi i ozbiljno je destabilizira, u lipnju je ispod radara prošla vijest da je šef Frontexa (europske “policije” koja treba čuvati granice EU-a) Fabrice Leggeri podnio ostavku budući da je, posebno u Egejskom moru, prema ilegalnim (!) imigrantima primjenjivao strategiju “odvraćanja”.

Pod pritiskom Erdogana i EU institucija koji su ga optuživali za kršenje prava imigranata, Leggeri se branio da je zadatak Frontexa u bitnom štititi europske granice, a da ljevica i EU parlamentarci traže da Frontex ne bude policija već “humanitarna organizacija”. Na saslušanju (!?) Leggeri je upozorio da ne samo Erdogan, već i Putinova podguzna muha Lukašenko, imigrante, uglavnom iz islamskog svijeta, koriste kao sredstvo za destabilizaciju Europe. Za podsjećanje, iste ljevičarske stranke u EU parlamentu i nevladine udruge optuživale su i hrvatsku policiju za nezakonito i nasilno postupanje prema (ilegalnim) imigrantima.

I tako, dva mjeseca nakon ostavke šefa Frontexa, Božinovićev francuski kolega, ministar unutrašnjih poslova Gerald Darmanin, čini kopernikanski obrat. Darmanin je i sam potomak imigranata (djed mu je Alžirac), pa je 2020. godine rezolutno odbijao bilo kakvu povezanost imigracija sa sigurnosnim problemima (i on bio humanitarac). Ovaj mjesec, pod udarom brojki, mijenja ploču. Sada tvrdi da bi bilo “glupo ne reći da ogroman dio kriminala i delikvencije čine baš imigranti.”

To potvrđuje brojkama. Iako čine 7,4 posto stanovništva, počinitelji različitih kaznenih djela u Parizu 48 posto čine imigranti, u Marseilleu čak 55 posto, u Lyonu 39 posto.

Darmanin zaključuje: “Svaki stranac koji počini teško kazneno djelo mora biti vrlo brzo protjeran jer pljuje na zemlju koja ga je primila.” Ministar Darmanin stoga želi pooštriti kriterije za dobivanje francuskog državljanstva (slučaj Mayotteu). Tko pak kaže za Francusku da je ksenofobna ili islamofobna zemlja taj je, blago rečeno, budaletina. Tko pak veli da je velika stopa kriminala među imigrantima iz Afrike posljedica siromaštva, neka objasni kako u Kanadi i Švicarskoj siromašni Kinezi imaju manju stopu kriminaliteta i od domicilnih bijelaca?

Trgovina kanabisom

Posebna priča su narkotici. Monopol na trgovinu kanabisom u Francuskoj drže Marokanci. Koliko god Maroko bio narkodržava, prema podacima UN-a milijun ljudi tamo živi od prodaje narkotika, i dalje imaju veliki utjecaj na francusku politiku, tako da su u Hollandeovoj vlasti bila tri Marokanca s dvojnim državljanstvom. Senegalci pak, gotovo sto posto muslimani, od prodaje ubojitih droga (crack) koje uništavaju francusku mladost, financiraju svoje islamske zajednice u Senegalu.

Kao i svuda u Europi, posebna priča su džamije. Ministar Darmanin, kojem je puno ime Gerald Moussa (djedovo ime) Darmanin također se uhvatio s tim problemom u francuskim džamijama, jer Židovi masovno bježe iz Francuske, a napadi na sinagoge i katoličke crkve postali su dio folklora među francuskim muslimanima. Najpoznatiji slučaj koji je Darmanin pokrenuo jest protiv imama Hassana Iquioussena, također Marokanca. Taj imam, tvrdi Darmanin u svom zahtjevu da ga se protjera iz Francuske je “jedan od onih koji siju atmosferu džihadizma, antisemitizma i seksizma” u Francuskoj. Dakle, on je tek “jedan od onih”, no koliko ih je još, Darmanin ne navodi.

U trenutku dok ovo pišem (petak popodne) francusko Državno vijeće odlučuje hoće li prihvatiti zahtjev ministra Darmanina o njegovom izgonu iz Francuske. Zanimljivo, tu se slažu ministar Darmanin, katolik i bijelac, i Mansour Kamardine, musliman i crnac, koji imigraciju smatra ozbiljnim pitanjem nacionalne sigurnosti. I ovdje se radi o kopernikanskom obratu ministra Darmanina.

Naime, ovaj imam i on se dobro osobno poznaju, a nakon što su 2014. godine bili na večeri izjavio je da su “proveli jako lijepu večer i da su se u 99,9 posto stvari složili”. Francuski mediji mu sada izvlače te riječi, no to samo otkriva problematiku političara u Europi koji se dodvoravaju imigrantima iz islamskih zemalja, posebno zeleni poput našeg Tomaševića i ekipe, kako bi na izborima privukli njihove glasove. U Francuskoj taj fenomen je poznat pod imenom “islamoljevičarstvo” u kojem LGBTIQ+ osviještena ljevica podilazi onima koji homoseksualce ubijaju. No ima i bivših “islamodesničara” poput Darmanina.

Jedna poznata francuska znanstvenica, dobitnica ordena Legije časti, inače Arapkinja, Alžirka, koja je dobar dio svog života provela u Alžiru, Malika Sorel, na upit novinara Figaroa kako objašnjava “spektakularnu statistiku” o zločinima imigranata koju je iznio ministar Darmanin, rekla je da je uopće ne iznenađuju, da ona to, i sama dijete imigranata ponavlja godinama, ali politička korektnost guši istinu.

Zato inzistira da, ako se, kao što se vidjelo u slučaju ostavke šefa Frontexa Leggerija, europske institucije brinu za prava imigranata, tražeći da policija bude humanitarna udruga, a ne institucija koja će štititi EU granice “šuplje kao švicarski sir”, jednako tako, na temelju statistike a ne ideologije, zaštiti i domicilno europsko (francusko) stanovništvo od njihovog zuluma i socijalnog parazitiranja.

Europu neće uništiti Putin, već prije svega samu sebe iznutra, zatvaranjem očiju pred ovim sigurnosnim problemom koji tretira samo kao “humanitarni”. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. ožujak 2023 02:56