StoryEditorOCM
SvijetNova nada

Francuzi potvrdili: u području potrage za kapetanom Miškićem i njegovom posadom uočene dvije signalne rakete, šalju se tri broda i američki zrakoplov!

Piše PSD
8. listopada 2019. - 11:18

Tijekom noći s nedjelje na ponedjeljak brod Alp Striker izvijestio je krizni stožer CROSS Antila-Francuske Gvajane da su dva promatrača na mostu vidjela tijekom dvadeset sekundi bijeli, a zatim crveni pirotehnički signal koji su protumačili kao moguću nevolju, objašnjava prefektura, piše francuski dnevnik Le Parisien. 

Sindikat pomoraca potvrdio izjave Ukrajinaca koje bude novu nadu u pronalazak Dina Miškića i njegovih kolega: Sve su splavi bile spuštene, posada se na njih ukrcala!

Prijatelj kapetana Miškića: Ima nade! Prema izjavi preživjelih Ukrajinaca s broda, sedam članova posade uspjelo je ući u splav i pluta Atlantikom! Pomozite nam da ih nađemo!​

“Područje podrijetla ovog signala poklapa se s jednom od hipoteza o području potrage za preživjelima brodoloma Bourbon Rhode”, dodaje se u priopćenju prefekture.

Regionalni operativni nadzorni i spasilački centar “odmah je zatražio da tri trgovačka broda skrenu i odu na područje do kojeg će stići (od utorka).” Također je zatražio da “svaki brod na tom području bude budan”. Konačno, u utorak ujutro, “zrakoplov američke obalne straže Hercules C-130 također će letjeti iznad tog područja".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
10. lipanj 2023 16:50