StoryEditorOCM
Svijetobjavljen identitet

FOTO Ovo je napadač na Trumpa. Ima 20 godina, već je bio privođen, a usto je registrirani republikanac?!

Piše Hina
14. srpnja 2024. - 08:26

Federaln istražni ured (FBI) identificirao je 20-godišnjeg muškarca iz Pennsylvanije kao osumnjičenika koji je pucao na Trumpovom predizbornom skupu, objavio je novinar CNN-a na X-u pozivajući se na izvore.

FBI još nije objavio ime osumnjičenog napadača, izvijestio je CNN. Reuters nije mogao odmah potvrditi izvješće. ABC News javlja kako se radi o Thomasu Matthewu Crooksu iz Pennsylvanije.

Napadač na Trumpa, piše CNN, deklarira se kao republikanac. Prema ranijim informacijama, donirao je 15 dolara jednoj demokratskoj udruzi. Kako prenose strani mediji, Crooks je ranije bio privođen zbog remećenja javnog reda i mira. 

Zatvorene su ceste koje vode prema domu obitelji osumnjičenika u Bethel Parku, južno od Pittsburgha i oko sat vremena vožnje od mjesta skupa u Butleru.

Crooks je ubijen nakon što je pucao s “uzvišenog položaja” izvan mjesta okupljanja na otvorenom gdje je Trump govorio. U blizini njegova tijela pronađena je poluautomatska puška tipa AR-15.

Crooks je maturirao 2022. u srednjoj školi Bethel Park.

FBI je pucnjavu na skupu bivšeg predsjednika Donalda Trumpa u subotu navečer proglasio pokušajem atentata.

"Večeras smo imali ono što nazivamo pokušajem atentata na našeg bivšeg predsjednika Donalda Trumpa. To je još uvijek aktivno mjesto zločina", rekao je specijalni agent zadužen za terenski ured FBI-a u Pittsburghu Kevin Rojek.

Rekao je da vlasti "grozničavo rade na pokušaju identificiranja osobe koja je to učinila i bilo kakvih motiva koji stoje iza toga" i zamolio javnost da se javi sa svim informacijama koje bi mogle pomoći.

Trenutno ne postoji opasnost nakon pucnjave, kazao je.

FBI je odaslao istražitelje, timove za prikupljanje dokaza i drugo osoblje iz cijele zemlje, rekao je.

Trump je lakše ranjen u napadu na predizbornom skupu u Pennsylvaniji, koji će se istraživati kao pokušaj atentata. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
07. rujan 2024 10:30