StoryEditorOCM
SvijetAkcija spašavanja

Flota ruskih brodova vadi trupla poginulih mornara i opremu s potopljene krstarice ‘Moskva‘: Putin ne želi da se Zapad domogne ruskih vojnih tajni, a u potragu uključen i brod star 110 godina!

25. travnja 2022. - 13:27
U akciju vađenja naoružanja i traženja tijela poginulih mornara s krstarice ”Moskva”, uključen je i remorker ”Kommuna” star 110 godina  screenshot twitter

Osam ruskih brodova započelo je akciju spašavanja dijelova potopljene raketne krstarice „Moskva“, kao i traženja tijela preminulih vojnika i opreme s tajnim kodovima te drugog oružja koje bi moglo biti od interesa stranim silama. Nedavno je Zapad zavirio u tajne komponentne moćnog ruskog bombardera Suhoj 35 koji su srušili Ukrajinci, a Rusima svakako nije u cilju da im NATO njuška po naoružanju, bez obzira na to pokazuje li ono njihovu moć ili pak zastarjelost i nemoć.  

Zanimljivo je, kako se u floti našao i spasilački brod „Kommuna“, star čak 110 godina. Plovilo je veteran Prvog svjetskog rata, Ruskog građanskog rata i Drugog svjetskog rata. To je najstariji brod koji je u aktivnoj vojnoj službi.

Analitičar specijaliziran za podmorničko ratovanje H.I. Sutton...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
09. svibanj 2024 17:21