StoryEditorOCM

Fillon: Nismo mogli prije uhititi Meraha

Piše PSD.
23. ožujka 2012. - 11:08
Francuski premijer Francois Fillon izjavio je u petak ujutro da nije postojao nijedan element koji bi dopustio uhićenje Mohameda Meraha prije ubojstava u Toulouseu zato što je Francuska pravna država.

"Nije bilo nijednog elementa koji bi dopustio uhićenje Mohameda Meraha" prije nego što je počinio zlodjela u Toulouseu, kazao je na francuskom radiju Fillon. "Nemamo pravo u zemlji kao što je naša stalno nadzirati, bez odluke pravosuđa, nekoga tko nije počinio kriminalno djelo. Živimo u pravnoj državi".

Francuska vlada suočava se s pitanjima o eventualnim propustima francuskih obavještajnih službi u nadzoru Mohameda Meraha iako je boravio u Afganistanu i Pakistanu.

Taj 23-godišnji Francuz arapskog podrijetla, koji je tvrdio da pripada Al Kaidi, ubio je jednog vojnika 11. ožujka u Toulouseu, još dvojicu 15. ožujka u Montaubanu te potom nastavnika i troje djece u židovskoj školi u Toulouseu. Ubila ga je policija u srijedu u napadu na stan u kojem se skrivao.

Francuska obavještajna služba dobro je odradila svoj posao, identificirala je Mohameda Meraha kada je putovao u Afganistan i Pakistan i nadzirala ga onoliko dugo koliko je bilo potrebno da se dođe do zaključka da nijedan element, nijedna naznaka nije navodila na pomisao da je opasan te da će jednog dana počiniti to što je počinio, rekao je francuski premijer.

H
FOTO: AFP
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. rujan 2023 18:02