StoryEditorOCM
Svijetuvik kontra

Europski parlament razriješio potpredsjednicu Evu Kaili zbog optužbe za korupciju, protiv je bio samo jedan zastupnik, i to hrvatski

Piše PSD
13. prosinca 2022. - 13:56
Evu Kaili su zbog istrage već bile oduzete sve ovlasti u EP-u, a grčka socijalistička stranka PASOK i klub socijalista u EP-u izbacili su je iz svojih redovaEric Vidal/Afp

Europarlamentarci su u utorak razriješili dužnosti potpredsjednicu parlamenta, grčku zastupnicu Evu Kaili, koju su belgijske vlasti optužile za korupciju, a protiv takve odluke bio je samo hrvatski europarlamentarac Mislav Kolakušić.

Za smjenu optužene potpredsjednice glasovalo je 625 od 628 zastupnika. Protiv smjene Kaili glasao je hrvatski neovisni zastupnik Kolakušić, a dvoje je parlamentaraca bilo je suzdržano, piše Jutarnji list.

Ranije u utorak je predsjednica parlamenta Roberta Metsola objavila da je Konferencija predsjednika, tijelo parlamenta koje čini predsjednici zastupničkih klubova i predstavnik neovisnih zastupnika, jednoglasno odlučila predložiti Europskom parlamentu da okonča potpredsjednički mandat grčke zastupnice.

 

Za odluk...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 11:00