StoryEditorOCM
Svijetagora

Najnoviji korupcijski skandal u EU parlamentu kao vrh ledene sante: Europa se svima podala za sitan novac. I Kataru, i Maroku, i Rusiji, i Kini

19. prosinca 2022. - 12:00

Katar je država, domaćin Svjetskog nogometnog prvenstva, koja je jedan od najvećih financijera islamskog terorizma. Počevši od sredine 1990-ih, Katar je sklopio čelični pakt s Muslimanskim bratstvom koje je Katar trebalo dovesti do osvajanja Bliskog istoka. Emiri koji su sjedili na prijestolju u Dohi, prvo Hamad, a sada njegov sin Tamim, pružili su utočište, zaštitili i hranili brojne hvaljene "Ikhwan" (braća na hrvatskom) vođe, uključujući Yusufa Qaradawija, propovjednika džihada preko katarske Al Jazeere, međunarodne televizijske kuće stavljene u službu islamističke agende Muslimanskog bratstva. Posebno su se istaknuli u "arapskom proljeću" zajedno s nobelovcem za mir Obamom, kada su išli rušiti aktualni poredak i previše sekularne vođe muslimanskih država, pa izazvali val migracija i destabilizirali Europu. Iz krila Muslimanskog bratstva, koje je u Kataru neka vrsta jedinice za specijalno djelovanje, posebno na Bliskom i Srednjem istoku te Europi, potekle su mnoge terorističke organizacije, od Hamasa do Al-Qa‘ide.

No Katar je odavno shvatio da se utjecaj i islamistički ciljevi puno bolje šire mirnim putem, zaposjedanjem europskih institucija, ne samo političkih, nego i prosvjetnih, medijskih, infrastrukturnih (promet, zrakoplovne luke), finaciranjem think-tankova, nevladinih udruga za ljudska prava, kao i ovladavanjem masovnom, popularnom kulturom poput nogometa, kupovinom klubova, pa slijedom toga i svjetskog prvenstva u svrhu stvaranja imidža jedne "pitome i drage" države. Ovu metodu prepisali su od europske ljevice, poglavito od Gramscija, koji je, kada je vidio da komunizam ne može biti ostvaren nasilnim metodama, politikom, "odozgor", zagovarao "marš kroz institucije". Drugim riječima, idemo ovladati ljudima u institucijama, lako ćemo onda provoditi svoje političke (islamističke) projekte u Europi.

Korupcija na sveučilištima

Tako je Marokanka Suad Sbai, kojoj su terorističke organizacije iza kojih stoji (i) Katar više puta prijetile smrću, davno skrenula pozornost na korupciju koju Katar provodi na europskim sveučilištima, posebno na području humanistike i orijentalistike. Prateći doktorate na Oxfordu, svedenom poput Cambridgea i drugih prestižnih britanskih sveučilišta na feud Muslimanskog bratstva, Sbai, muslimanka, ukazuje ne trend samoocrnjivanja zapadne kulture koja je ksenofobna, islamofobna, zločinačka..., a sve što nam teroristi rade samo je, ugrubo, posljedica takve naše negostoljubivosti. Džihad je u tim znanstvenim istraživanjima tek "duhovna borba", islam religija mira, ilegalni migrant mučenik i paćenik kojeg Zapad maltretira itd. I onda se s katedri takav diskurs prelije u medije. I eto ti izvrtanja zbilje pod krinkom znanstvenih istraživanja.

Islamizam, dakle, ne možemo svesti na širenje svoje agende na Zapadu nasilnim metodama, oni su, kao i komunisti s Gramscijem, shvatili da je to puno efikasnije "maršem kroz institucije", u slučaju Katara i marokanske narkomafije korumpiranjem institucija, od sveučilišta do, evo, Europskog parlamenta i FIFA-e, UEFA-e, medija... Stoga sam, kada je 2015. krenuo masovni migracijski val nakon "arapskog proljeća" u kojem su, uz ljevicu na čelu s Obamom, jednu od ključnih uloga igrali i Katar i Muslimansko bratstvo, odbio taj proces nazvati migracijama, već pacifističkom, mirnom, invazijom na Europu. Prve dvije, na Iberski i Balkanski poluotok, bile su oružane (džihad), ova je neoružana, pacifistička, ali je - invazija. Njezino glavno sredstvo je militarizacija identiteta, stvaranje paralelnih svjetova u europskim gradovima i kvartovima u kojima ne vlada pravni sustav Europe, već šerijat. Tu je ključ propasti najglupljeg i najnaivnijeg projekta EU-a koji je inicirala akademska ljevica - projekt multikulturalizma.

Prljavi novac

Tu je, onda, i tajna ljubavi europske ljevice i islama u Europi. Ljevica, od zelenih do socijalista, takav proces podržava jer su to njihovi glasači, koji zauzvrat dobiju sve blagodati socijalne države. Nije stoga čudno da su glavni akteri korupcijskog skandala u europskim institucijama koje je Katar podmazivao ljevičari, socijalisti i sindikalisti, koji su uzimali prljavi katarski i marokanski novac. Može li biti veće sprdnje da socijalistica, potpredsjednica Europskog parlamenta Eva Kaili, te Talijan Luca Visentini, koji je bio izabran na mjesto glavnog tajnika Međunarodne organizacije sindikata, prime prljavi novac od Katara, zemlje koja je radnike iz drugih zemalja tretirala kao roblje, a mnogi su zbog neljudskih uvjeta i smrtno stradali, uzimaju novac za promociju Katara!? Krasni ljevičari, socijalisti, sindikalisti!

A gdje su desničari? Svi isti - u "centru", u Bruxellesu, koje kupiš za šaku eura.

Hrvatski krležolog Stanko Lasić u djelu "Tri eseja o Europi" nazvao je Europu "starom kurvom". U kontekstu današnjice, tu "staru kurvu" Europu za jeftine pare kupuju svi: Rusija tzv. suvereniste, Katar i narkodržava Maroko tzv. multikulturaliste, ljevičare u EU parlamentu i nevladinim udrugama, kao i u vrhovima vlasti (ključnih) država članica...

Korumpirane europske elite tako su zadnjih desetljeća sve svoje monstrume stvorile same, od Rusije preko Kine do islamista i katarske "braće". Ovaj zadnji korupcijski skandal u EU parlamentu samo je vrh ledene sante koja raste desetljećima...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. lipanj 2023 18:56