StoryEditorOCM
SvijetPUTIN KAO SLOBA

Emir (Nemanja) Kusturica imenovan glavnim ravnateljem teatra Ruske vojske! Nekadašnji adorant Slobodana Miloševića našao je novog idola u ruskom despotu

Piše Davor Krile
24. veljače 2022. - 14:26

Uoči podmukle ruske agresije na Ukrajinu, ruski ministar obrane i Putinov bliski prijatelj Sergej Šojgu imenovao je Emira Kusturicu (srpskim imenom Nemanju) glavnim direktorom Centralnog akademskog kazališta Ruske vojske.

Premda vijest zvuči kao fantazmagorija iz davnih Kusturičinih filmova, izgleda da je ipak istinita jer je objavila Ruska informativna agencija (RIA). RIA-Novosti javljaju da je to objavila glasnogovornica ruskog ministra obrane Rosijana Marovskaja: „Filmski redatelj Emir Kusturica prihvatio je ponudu ruskog ministra obrane Sergeja Šojgua da preuzme funkciju glavnog direktora Centralnog akademskog kazališta Ruske armije.“

U priopćenju ruskog ministra obrane napominje se da je Sergej Šojgu prethodno održao privatni sastanak sa Kusturicom, tijekom kojega mu je ponuđena nova funkcija i da je Kusturica rado prihvatio.

„Velika mi je čast ponuda Sergeja Šojgua da budem glavni direktor kazališta ruske vojske. Kazališna scena Ruske armije ima veliku povijest i tradiciju“, rekao je tom prilikom Kusturica. Dodao je i da je njegov plan da kao budući ravnatelj teatra na scenu prenese radnje nekadašnjih sovjetskih filmova kao što su „Ždralovi lete“ iz 1958., ali i vlastitih kao što je „Život je čudo“ iz 2004. godine.

U razgovoru s ministrom Šojguom Kusturica je istaknuo da će na budućoj funkciji nastojati „očuvati klasične vrijednosti, pošto se one u svijetu veoma brzo mijenjaju“. Spada li u očuvanje klasičnih svjetskih vrijednosti i aktualna brutalna ruska agresija na susjednu samostalnu zemlju nekadašnji se ljuti obožavatelj Slobodana Miloševića, a danas očito Vladimira Putina, nije podrobnije izjašnjavao.   

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. rujan 2023 00:36