StoryEditorOCM
Svijetprotivi se

Elon Musk obećava da će uništiti ‘virus‘ koji je ‘ubio‘ njegovog sina: ‘Nevjerojatno zlo, tko to promiče treba u zatvor‘

Piše Vijesti SD
23. srpnja 2024. - 13:55

Izvršni direktor Tesle i SpaceX-a, Elon Musk, izjavio je kako je bio "prevaren" da da pristanak za upotrebu blokatora puberteta kod svog djeteta, dodavši kako vjeruje da je "virus woke uma" figurativno ubio njegovog sina.

Musk je tu izjavu dao u intervjuu s dr. Jordanom Petersonom u ponedjeljak, nakon što je bio upitan o svom mišljenju o liječnicima koji izvode promjene spola na djeci, praksu koju su i Musk i Peterson opisali kao zlu. Musk je rekao kako ga je iskustvo s njegovim djetetom Xavierom, koji sada nosi ime Vivian Jenna Wilson, osvijestilo o onome što naziva "virusom woke uma," kojeg je od tada obećao uništiti.

"To se dogodilo jednom od mojih starijih sinova, gdje sam bio zapravo prevaren da potpišem dokumente za njega. To je bilo prije nego što sam imao ikakvo razumijevanje što se događa. COVID je bio u tijeku, pa je bilo puno zbrke i rečeno mi je da bi Xavier mogao počiniti samoubojstvo ako ne..." rekao je Musk Petersonu.

"To je bila laž od samog početka," prekinuo ga je Peterson.

"Nevjerojatno zlo, i slažem se s tobom da bi ljudi koji su ovo promicali trebali ići u zatvor," odgovorio je Musk.

image

Elon Musk 

Etienne Laurent/Afp

‘Moj sin je mrtav...‘

Musk je rekao da mu nije bilo objašnjeno da su blokatori puberteta "zapravo samo sterilizacijski lijekovi" kad je dao svoj pristanak za liječenje svog sina. Nazvao je izraz "rodno afirmirajuća skrb" "strašnim eufemizmom."

"Ja sam izgubio svog sina, zapravo. Oni to zovu mrtvoimenovanje s razlogom," rekao je Musk. "Razlog zašto se to zove mrtvoimenovanje je zato što je vaš sin mrtav. Moj sin Xavier je mrtav, ubijen od strane virusa woke uma."

Blokatori puberteta pokazali su se da uzrokuju dugoročne probleme s plodnošću kod dječaka, zaključila je preliminarna studija Mayo Clinic ranije ove godine. Studija je utvrdila da učinci blokatora puberteta mogu biti trajni, osporavajući tvrdnje da se takvi učinci mogu poništiti.

Vivian Musk je u lipnju 2022. godine izašla kao transrodna osoba. Otprilike u isto vrijeme, tada 18-godišnjakinja podnijela je zahtjev za promjenu imena iz Xaviera u Vivian i preuzimanje majčinog prezimena, izvijestio je Daily Mail.

"Više ne želim biti povezana sa svojim biološkim ocem na bilo koji način," rekla je Vivian tada.

Muskovo obećanje da će se suprotstaviti "woke" ljevici vjerojatno je inspiriralo njegovu najnoviju odluku da premjesti sjedište SpaceX-a iz Kalifornije u Teksas, nakon što je guverner Gavin Newsom potpisao zakon koji će zabraniti školskim okruzima da obavještavaju roditelje ako njihovo dijete koristi različite zamjenice ili se identificira kao rod koji je različit od onog na školskim zapisima.

"Ovo je posljednja kap," napisao je Musk na X-u, svojoj društvenoj platformi, objašnjavajući svoju odluku. "Zbog ovog zakona i mnogih drugih koji su mu prethodili, napadajući i obitelji i tvrtke, SpaceX će sada premjestiti svoje sjedište iz Hawthornea u Kaliforniji u Starbase u Teksasu."

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
07. rujan 2024 10:20