StoryEditor
Svijetnakon tri mjeseca

Eiffelov toranj otvara se za posjetitelje 25. lipnja, ali samo do drugog kata uz obvezno nošenje maske

Piše Hina
9. lipnja 2020. - 18:53
AFP

Eiffelov toranj otvorit će se za javnost 25. lipnja, tri mjeseca nakon zatvaranja, i to samo do drugog kata uz obvezno nošenje maske za sve starije od 11 godine i uz pješačenje stepenicama, bez uporabe lifta.

"Tri mjeseca nakon zatvaranja u kontekstu pandemije covida-19, odnosno najduljeg zatvaranja od Drugog svjetskog rata, Eiffelov toranj otvorit će vrata javnosti 25. lipnja 2020. u 10 sati", objavila je tvrtka koja upravlja tim spomenikom na svojoj internetskoj stranici.

Ona je pojasnila da će broj posjetitelja biti ograničen i da će se istočnim stepeništem posjetitelji penjati, a zapadnim spuštati.
"Vrh ostaje zatvoren u ovom trenutku kako bi se izbjegla svaka situacija zatvaranja u liftove koji vode od drugog kata prema vrhu, koji su manji. Ponovno će ljudi moći ići gore tijekom ljeta", nastavlja tvrtka.

U skladu s razvojem epidemiološke situacije, liftovi kojima se ide od podnožja do drugog kata "mogu vrlo brzo biti vraćeni u funkciju, uz adaptirane uvjete".

Datum otvaranja on-line blagajni uskoro će biti objavljen a ljude se potiče da unaprijed kupe svoje karte na stranici.

Tijekom karantene, najslavniji pariški spomenik visok 324 metra, svojim je osvjetljenjem odavao počast ljudima koji su bili na prvoj crti borbe protiv koronavirusa, te slao poruke "ostanite doma".

Toranj izgrađen 1889. prima gotovo 7 milijuna posjetitelja godišnje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

26. rujan 2020 09:14