StoryEditor
Svijetzabrana kretanja

Dronovi uključeni u rat protiv ‘korone‘: španjolska policija koristi letjelice za snimanje ulica i upozoravanje građana da se vrate kućama

16. ožujka 2020. - 18:13

Osim što će nam pametni mobiteli, laptopi i gigabajti pomoći da što lakše prebrodimo sate i dane provedene u domu, tehnologija koju često kudimo i ogorčeni tvrdimo kako nam je zagorčala život, u ovoj se pandemiji pokazala iznimno korisnom.

Za savršen recept potrebno je malo mašte i kvalitetan uređaj. Tako su se španjolski policajci dosjetili koristiti dron kako bi upozorili građane da ostanu u svojim kućama.

Podsjećamo, u Španjolskoj je od nedjelje 47 milijuna stanovnika zabranjeno slobodno kretanje, osim kada moraju na posao, bolnice te u kupnju hrane i lijekova.

Snimka koju je prošle subote objavio BBC prikazuje prazne madridske ulice koje “čuvaju” dronovi, a kontroliraju ih policijski službenici koji putem njih prenose upozorenja..

Na snimci se vidi kako jedan službenik prenosi upozorenje zdravstvenih vlasti da ljudi trebaju isprazniti javne parkove i vratiti se svojim kućama.

Tako se policijski službenici ne izlažu ugrozi od zaraze koronavirusom, a posao je obavljen i građani su upozoreni. Kina je također koristila dronove kako bi poručila građanima da borave u svojim domovima.

item - id = 1009495
related id = 0 -> 1012323
related id = 1 -> 1009617
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. prosinac 2021 05:10