StoryEditorOCM
Svijetdan žalosti

Dron pogodio zgradu u Odesi. Ubijeno je 12 osoba, među njima petero djece, najmlađe je bilo staro četiri mjeseca

Piše Hina
3. ožujka 2024. - 22:34

Spasioci su završili operacije u nedjelju nakon napada dronom na stambenu zgradu u Odesi u kojem je smrtno stradalo ukupno 12 osoba.

Regionalni guverner Odese, Oleh Kiper, napisao je na Telegramu da su spasilački timovi koji su radili u nedjelju navečer pronašli tijelo osmogodišnje djevojčice koje se nalazilo uz tijelo njezina starijeg brata koji je pronađen ranije.

Spasioci su ranije tijekom dana otkrili tijela majke i djeteta.

Kiper je rekao da su pet mrtvih u zgradi u Odesi bili djeca, od kojih je najmlađe bilo staro samo četiri mjeseca.

image
AFP

Dron se zabio u stambenu zgradu u Odesi u subotu. Predsjednik Volodimir Zelenskij rekao je da su se žrtve mogle izbjeći da nije došlo do zastoja u dostavi oružja Ukrajini.

Ministar vanjskih poslova Ihor Klimenko rekao je da su ruske snage ranile 16 ljudi u zračnom bombaškom napadu na stambenu zgradu u istočnom gradu Kurakove, koji se nalazi zapadno od regionalnog centra Donjecka koji je pod ruskom kontrolom.

Dvoje ranjenih su djeca. Deseci stambenih zgrada pretrpjeli su štetu.

Klimenko je rekao u subotu da je novorođenče pronađeno mrtvo uz svoju majku u ruševinama zgrade u Odesi. Objavio je fotografiju spasioca pored krvave deke, na kojoj se mogla vidjeti ruka djeteta s jedne strane, a ruka odrasle osobe s druge.

Nedjelja je proglašena danom žalosti u Odesi.

image
AFP

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 06:07