StoryEditorOCM
Svijet‘stop diktaturi!‘

Dramatično stanje na ulicama Pariza, policija se sukobila s prosvjednicima protiv covid mjera i obveznog cijepljenja. U planu su prosvjedi diljem Francuske

24. srpnja 2021. - 19:42

Francuska policija upotrijebila je suzavac kada su u subotu u Parizu izbili sukobi tijekom prosvjeda protiv obveznog cijepljenja i epidemioloških mjera, izvijestila je lokalna televizija. 

Televizija je prikazala policiju koja pokušava rastjerati prosvjednike u blizini pariške željezničke stanice Gare Saint-Lazare nakon što su izgurali policijski motor na kojem se nalazilo nekoliko policajaca.

Na prosvjedu krajnje desnice u zapadnom Parizu, demonstatori protiv epidemioloških mjera nosili su transparente s natpisom ''Stop diktaturi''.

U planu su prosvjedi diljem Francuske, a neki od gradova u kojima će se održati su Marseille, Montpellier, Nantes i Toulouse. 
Francuski zakonodavci ovog vikenda bi trebali glasati o vladinom zakonu o uvođenju zdravstvenih propusnica i obaveznom cijepljenju za zdravstvene radnike. 

I u australskim gradovima održavaju se u subotu prosvjedi protiv strogih ograničenja nametnutih zbog porasta slučajeva covida-19, javlja BBC.

Tisuće ljudi okupile su se u Sydneyu, a manji prosvjedi održavaju se u Melbourneu i Brisbaneu. 

Prosvjednici koračaju središtem Sydneya te uzvikuju "Sloboda!". Policija navodi da je bilo 57 uhićenja.

Oko 13 milijuna Australaca - otprilike polovica populacije - sada je ponovno u karanteni.
 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. ožujak 2023 20:19